Kapitalfond køber stor bid af siloproducent

Den familieejede siloproducent BM Silo har fået ny ejerkreds, som foruden en kapitalfond omfatter selskabets direktør. Samtidig træder en brancheerfaren herre ind som formand.
Foto: BM Silo / PR
Foto: BM Silo / PR

Efter mere end 50 års ejerskab afgiver familien Martinsen nu en stor del af ejerandelene i siloproducenten BM Silo fra Tvis som et led i et generationsskifte.

Den nye ejerstruktur betyder, at Den Sociale Kapitalfond Invest overtager 44 pct. af aktierne i selskabet for en uoplyst pris.

Samtidig overtager Lisbeth Barnbæk Nielsen, der tiltrådte som adm. direktør for virksomheden i oktober 2021, mellem 5 og 10 pct. af aktierne.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

De resterende aktier tilhører stadig Claus Martinsen, mens Dorte Zacho Martinsen, der tidligere har været adm. direktør og senest bestyrelsesformand, udtræder af ejerkredsen for at hellige sig rollen som selvstændig.

Direktør Lisbeth Barnbæk Nielsen fortæller, at den nye ejerstruktur er et resultat af en lang dialog med Den Sociale Kapitalfond Invest.

”Vi har et stort fokus på CSR og tage socialt ansvar ved eksempelvis at gøre meget for folk på kanten af arbejdsmarkedet. Derfor er vi et godt match med Den Sociale Kapitalfond Invest,” siger Lisbeth Barnbæk Nielsen til AgriWatch.

Den Sociale Kapitalfond Invest er en kapitalfond, der udelukkende investerer i små- og mellemstore virksomheder, hvor der både er fokus på vækst, positivt socialt bidrag i lokalområdet og høj virksomhedsværdi.

Lisbeth Barnbæk Nielsen forklarer, at det arbejde blandt andet kommer til udtryk i BM Silo ved, at selskabet har flere personer ansat med diagnoser, i fleksjob og en elev på over 60 år. Samtidig arbejder selskabet med at reducere sit miljøaftryk og er i den forbindelse ved at få udarbejdet en LCA (livscyklusvurdering).

Ny rutineret formand

Som led i den nye konstellation har den nye ejerkreds udpeget den erfarne branchemand Mogens Rüdiger som ny bestyrelsesformand.

Han har tidligere været adm. direktør i bl.a Industrivirksomheden Kongskilde Industries og sidder i dag også som formand i Agrointelli, der producerer markrobotter.

Lisbeth Barnbæk Nielsen har store forventinger til det parløb.

”Det var en ønske for mig at få en bestyrelsesformand ind med erfaring, der kan hjælpe os på vej med sparring. Det forventer jeg mig meget af,” fortæller hun.

BM Silo har de seneste fem år haft en moderat og relativ stabil vækst i bruttofortjenesten, der er gået fra 16 mio. kr. i 2017 til 22 mio. kr. i 2021.

På bundlinjen har resultaterne også været relativt stabile, men uden den store fremgag, idet resultaterne hvert år har placeret sig i intervallet mellem 1,6 og 3,5 mio. kr.

Ambitionen i de kommende år er at øge både top- og bundlinje, forklarer direktøren.

”Vi skal selvfølgelig have virksomheden skaleret, og vi har en ambition om vækst, men vi skal gøre det på en ansvarlig måde,” siger hun og fortsætter:

”Vi kommer fra at være en entreprenørdrevet virksomhed, hvor meget blev prøvet af. Nu skal vi forsøge at skalere, og det kræver nogle lidt andre strukturer, hvilket jeg har brugt det første halve år af min direktørtid på,” fortæller hun.

Investorerne bag Den Sociale Kapitalfond Invest er bl.a. Den Europæiske Investeringsfond, Vækstfonden, TryghedsGruppen, Novo Nordisk Fonden og Færchfonden. Fonden udspringer af Den Sociale Kapitalfond.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også