Kubota-forhandler flytter hovedkontor og udvider med nyt domicil

Den østjyske maskinforretning Nellemann Machinery tager skridtet videre i virksomhedens strategi og udvider med nyt domicil øst for Storebælt. Målet er, at det skal række langt ind i Skandinavien.

Den østjyske maskinforretning Nellemann Machinery etablerer nyt domicil i det nye Business Park Ringsted.

Maskinforretningen vil tættere på kunder i både Norge, Sverige og Danmark og samle alle aktiviteter øst for Storebælt ét sted. Det fremgår af en pressemeddelelse fra maskinforretningen, der forhandler maskiner fra amerikanske Bobcat og japanske Kubota.

”Vi har indstillet sigtekornet på vej og park, landbrug samt entreprenører som vores kunder – og vores strategiske fokus er på, hvordan vi kan komme tæt på dem fysisk og tættere på deres behov,” siger adm. direktør Kristian Refnov i meddelelsen.

Kristian Refnov blev i 2018 ansat i Nellemann Machinery for at lede turnaround-opgaven efter opkøbet af Svenningsens Maskinforretning.

Han kom til jobbet fra en tid hos CNH Industrial, hvor han blandt andet var chef for Case IH i Norden og Baltikum.

Direktør om turnaround-opgave: ”Vi har ryddet op, analyseret, og nu skal vi fremad”

Refnov gjorde dengang klart, at maskinforretningens største udfordringer var, at gøre sig synlig over for potentielle kunder.

”Vi er den nye dreng i klassen, og vi har brug for udstillingerne og dyrskuerne, hvor andres kunder kommer, så vi kan snakke med dem. Vi laver kundearrangementer, men vi har svært ved at trække mange kunder til, fordi vi ikke er førstevalg,” sagde han til AgriWatch.

Det, skal det nye domicil, bl.a. hjælpe med, og derfor er placering på Sjælland ikke tilfældig. Direktøren fremhæver, at der er 55.000 dagligt passerende bilister.

”Placeringen gør, at vi hurtigere kan komme rundt til de forskellige kundegrupper og nemmere kan være til stede i hele regionen. Skulle vi dertil blive mere attraktive over for kommende medarbejdere, er det også et parameter, der er værd at tage med, når der skal vækstes,” siger han.

Indsnævrer porteføljen

Byggeriet er en del af maskinforretningens strategi, fortæller direktøren.

Udover nye bygninger arbejder importøren på at skabe en bedre produktlinje. Fokus er på en snæver produktportefølje, hvor målet er et samarbejde på tværs af de tre nordiske lande, som maskinforretningen opererer i.

Første punkt på Kristian Refnov liste, da han tiltrådte som direktør, var at rydde op i antallet af mærker. Det fik han reduceret med omkring 60 pct. på kort tid.

Kubota-forhandler efter stort underskud: Turnaround tager længere tid end forventet

Den strategi har han fortsat, og de senere år har maskinforretningen indsnævret sin portefølje og opsagt samarbejder med flere brands, da de ifølge direktøren enten ikke passer ind i strategien eller til målgrupperne.

”Vi er nu kommet så langt, at vi godt kan begynde at være lidt nysgerrige omkring, hvad der findes af muligheder for nye samarbejder og brands,” siger han og uddyber:

”Det vigtigste for os er, at det passer ind i vores strategi og forretningsmodel, så vi kan forsætte den vækstrejse, vi er på, i de kommende år. Vi har haft et godt 2021, hvor vi har fulgt planen og leveret på alle parametre – nu skal vi tage det næste skridt i vores strategi.”

Nellemann Machinery forventer, at byggeriet på den 20.000 kvm. store grund står færdigt i løbet af 2024.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også