Rådgivningsselskab vinder millionordre i Egypten: Skal redde landbrug ved kysten

Rådgivningsselskabet Niras skal hjælpe den egyptiske regering med at beskytte en strækning på 1000 km langs kysten, hvor oversvømmelser kan true landbrugsproduktionen. Hele projektet løber op i knap 700 mio. kr.
Foto: Niras / PR
Foto: Niras / PR

Den danske rådgivningsvirksomhed Niras har vundet en ordre i et projekt, der løber op i 690 mio. kr., hvor selskabet skal være med til at forhindre oversvømmelser langs den egyptiske kyst.

Klimaændringer har lagt pres på kysten, der er i stor risiko for at blive ramt af oversvømmelser, hvilket kan have en alvorlig påvirkning på den 1000 km lange stræknings landbrugsproduktion.

Det skriver Licitationen.

"Den stigende vandstand i Middelhavet medfører øget indtrængning af saltvand i grundvandet, der flere steder bruges til vanding i landbruget. Sammen med risikoen for oversvømmelser af havvand, så kan landbrugsjorden ved middelhavskysten og i Nildeltaet blive alvorligt påvirket," siger Niras' projektleder Jan Dietrich.

Oversvømmelserne kan i sidste ende true landets fødevaresikkerhed, forklarer projektlederen.

Af andre partnere indgår den danske koncern DHI Group samt det hollandske universitet Wageningen Universitet, der blandt andet skal vurdere risikoen for, at saltvand trænger ind og ødelægger landbruget.

Selskabet, der blandt andet rådgiver Arla, Danish Crown og andre selskaber inden for fødevare- og landbrugssektoren, kom ud af 2020 med driftsresultat på 116 mio. kr. mod 72 mio. kr. i 2019.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også