AgriWatch

Tyskland øgede lager af svinekød

Vores naboland øgede sidste år sit lager af svinekød på køl eller frost med over 20 pct.

Foto: Thomas Emil Sørensen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Tyskerne byggede større lagre op af svinekød på frost eller køl.

Set over hele 2020 blev lagrene af svinekød 24 pct. større syd for grænsen. Særligt voksede varebeholdningerne i efteråret, hvor lagrene i perioder voksede med over 50 pct.

Det skriver Topagrar.

Opbevaringerne skyldes tildels coronakrisen, der ramte tyske restauranter og food service hårdt, hvortil afsætningen var begrænset, ligesom det ses i det danske marked.

Også de store udsættelser af svin på slagterierne på baggrund af afrikansk svinepest i landet sætter sig præg i tallene. Det er ukendt, hvordan lagrene af svinekød har udviklet sig i starten af året.

Nabolandet mod syd har dog stadig udfordringer med afrikansk svinepest i vildsvin. Områder med afrikansk svinepest har nu bredt sig yderligere ud i Tyskland.

De tyske myndigheder har fundet to nye tilfælde af afrikansk svinepest i delstaten Sachsen, hvilket får det samlede antal vildsvin med svinepest op på 19 i delstaten.

Danish Crown fastholder prisen på slagtesvin i ellevte uge

Tysklands regering godkender forslag om bandlysning af glyphosat i 2024

Svinepest rammer besætning i Hong Kong 

Mere fra AgriWatch

Regeringen blåstempler omstridt gasledning

Frem til 2030 er der afsat 2,9 mia. kr. til udbygning med biogas i jagten på et grønt gasnet. Samtidig skal 440 mio. kr. få husejere til at koble sig af det grønne gasnet - få overblikket på 2 minutter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch