AgriWatch

Arla-konkurrent sælger kinesisk mælkeproduktion

Mejerikoncernen Fonterra fra New Zealand vil ikke længere producere mælk i Kina, men vil fokusere på mælk fra hjemlandet til eksport.

De newzealandske mælkeproducenter kommer mere i fokus hos mejerikoncernen Fonterra. | Foto: Mark Baker/AP/Ritzau Scanpix

Ny strategi for mejerikoncernen Fonterra i Kina. Den newzealandske Arla-konkurrent sælger nu sine kinesiske kvægfarme for at koncentrere sig om at eksportere den hjemlige produktion til det vigtige kinesiske marked.

Fonterra sælger landbrugene til Inner Mongolia Natural Dairy Co samt Beijing Sanyuan Venture Capital Co for omkring 2,3 mia. kr. i alt. Opbygningen af den kinesiske produktion er sket sammen med lokale partnere og har ifølge Fonterra ikke været uden problemer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch