DI om nye fødevarer: Politisk frygt kan blive en modstander i EU

Lange rapporter om biosolutions ligger nu på bordene i både EU og Christiansborg, men forbrugerne er der ikke endnu, og de nye fødevarer kan møde modstand fra flere fronter, mener Dansk Industri.
Sofie Carsten Nielsen er direktør for European Biosolutions Coalition under Dansk Industri og skal være med til at skubbe på udviklingen i EU, hvor det går trægt. | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Sofie Carsten Nielsen er direktør for European Biosolutions Coalition under Dansk Industri og skal være med til at skubbe på udviklingen i EU, hvor det går trægt. | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Alle virker til at være enige om, at fermenterede fødevarer og andre biosolutions er fremtiden. Men det bliver bremset af EU, siger både Dansk Erhverv, Dansk Industri og nu også regeringen, der ”vil opfordre EU-Kommissionen til at få ressourcer til at nedbringe godkendelsestiden af nye fødevarer.” 

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

    Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

    For abonnenter

    Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

    Her er de seneste landbrugshandler

    Læs også