Robotproducent har brændt millioner af: Søger nye investorer

Agrointelli har snart opbrugt trecifret millioninvestering fra 2020. Robotproducenten vil derfor have endnu en investor med ombord, som skal være med til at finansiere ekspansion. 
Robotproducenten Agrointelli forventer overskud om to-tre år, efter selskabet har haft en række underskud. | Foto: Casper Dalhoff
Robotproducenten Agrointelli forventer overskud om to-tre år, efter selskabet har haft en række underskud. | Foto: Casper Dalhoff

Selv om Agrointelli, der producerer markrobotten Robotti, har tabt over 90 mio. kr. på fem år, går tingene lige efter planen.

Det fortæller adm. direktør og stifter Ole Green.

Selskabet har netop præsenteret et regnskab, der viser et underskud på 33,6 mio. kr. for 2022. Året før lød underskuddet på 30,5 mio. kr., og sammenlagt har producenten altså tabt 90,9 mio. kr. de seneste fem år. 

”Regnestykket hænger sammen efter planen. Vi fik en investering ind i 2020 til at dække vores vækstrejse, og for os er det i store træk gået som forventet. Vi har investeret meget i produktet, markedsmodning og demonstrationer i 2021 og 2022,” siger Ole Green.

Agrointelli modtog i sommeren 2020 en investering på 114 mio. kr. De penge er dog ved at slippe op, fortæller han, og derfor arbejder selskabet på at få en ny investor med i ejerkredsen.

”Det er tæt på, men det er lidt, som hvis man skal sælge en robot. Inden der er sat underskrift på, kan man ikke være sikker. Men vi arbejder på det, og der er interesse,” fortæller han.

AgriWatch har før beskrevet, at Agrointelli er på jagt efter omkring 40 mio. kr., men Ole Green ønsker ikke at sætte tal på.

Robotvirksomhed sigter mod at blive solgt om få år

”Det er en del af det, der bliver arbejdet på at finde ud af. Beløbet kommer an på, hvilken tidshorisont investeringen ender med, og det forhandler vi om” siger han. 

Overskud om to-tre år

Agrointelli skal stadig investere meget de kommende år, og derfor er en investor nødvendig. Ole Green ønsker ikke at sætte tal på investeringsvolumen, men han nævner, at Agrointelli vil åbne salgskontorer i Frankrig og Spanien, ligesom der skal ansættes yderligere folk.

Direktøren forventer derfor heller ikke, at Agrointelli giver overskud før om et par år, men selskabet følger planen om at fordoble salget hvert år, hvilket i sidste ende skal føre til sorte tal på bundlinjen.

”Fra 2020 til 2021 og 2021 til 2022 har vi fordoblet omsætning. Bliver vi ved med det, så begynder det at blive sjovt. Jeg håber, at vi får sorte tal om to til tre år, og break-even i løbet af to år,” siger han og fortsætter:

”Vi har en forventning om, at vi begynder at kunne se, at vi har investeret meget. Vi har forhandlere i 17 lande i Europa, og vi kører 2-4 demonstrationer om ugen. Vi håber, det er ved at få fat i markedet.”

Selskabet oplyser ikke omsætning, men Agrointellis tidligere direktør, Jens Brylle, fortalte til AgriWatch, at virksomheden er gået fra at omsætte for 9,1 mio. kr. i 2021 til at ramme en omsætning på 15 mio. kr. i 2022.

Ifølge Ole Green har Agrointelli solgt 52 Robotti’er i alt.

Ejerkredsen skyder yderligere penge ind

Revisoren har i regnskabet udtrykt tvivl om selskabets fortsatte drift. Derfor har den eksisterende ejerkreds skudt yderligere seks mio. kr. i robotproducenten.

”De nuværende investorer skyder penge ind for at synliggøre for leverandører og kunder, at Agrointelli bliver her. Det er et signal om, at investorerne stadig tror på det,” siger Ole Green.

Foruden Ole Green selv er Agrointelli ejet Vækstfonden, Nordic Alpha Partners, Anders Geert Jensen og Lis og Svend Mousten Hansen. 

”Vi er stadig der, hvor vi bruger flere penge, end vi tjener, og derfor er vi afhængige af, at der kommer penge ind, siger han.

”Men investorerne er ikke bekymrede for, hvor vi skal hen,” tilføjer han.

Agrointelli har en balancesum på 121,9 mio. kr. og en egenkapital på 34,7 mio. kr.

Agrointelli blev stiftet i 2015 af Ole Green og hører hjemme i Agro Food Park nord for Aarhus. Agrointelli har 40 ansatte.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også