AgriWatch

Novozymes ser på dybere samarbejde med belgiere efter forundersøgelse

Den danske enzymproducent vil se på mulighederne for et styrket samarbejde med belgiske Biotalys, der har udviklet et middel til plantebeskyttelse.

Foto: PR / Novozymes.

Enzymproducenten Novozymes og den belgiske partner Biotalys undersøger muligheden for et styrket samarbejde, efter at de to parter har gennemført en succesfuld forundersøgelse af potentialet i belgiernes produktkandidat, Evoca.

Det fremgår af en fælles pressemeddelelse mandag.

Evoca er et proteinbaseret svampemiddel til plantebeskyttelse, og i løbet af forundersøgelsen har Novozymes opnået ”proof of concept” i forhold til en bredere produktionsproces, der kan give betydelige skala- og omkostningsfordele, fremgår det.

”Vi vil nu arbejde på et dybere partnerskab med Novozymes og undersøge strategiske leverings- og kommercialiseringsaftaler for den kommende generation af Evoca,” siger Patrice Sellès, der er adm. direktør hos Biotalys, i meddelelsen.

Novozymes og Biotalys indgik partnerskabet i juni i år, og siden da har Novozymes arbejdet på alternative veje til at producere Evoca og få produktionen opskaleret til et niveau, der giver langt mere kommerciel rækkevidde.

De to selskaber kigger nu også på muligheden for et dybere forsknings- og udviklingssamarbejde, der rækker ud over arbejdet med Evoca.

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch