Arla foretager sin hidtil største enkeltinvestering i Storbritannien

Mejerikoncernen investerer op mod 1,6 mia. kr. i et nyt anlæg i England med mål om at udbygge koncernen internatonale mozzarellaposition.
Investeringen er den største enkeltinvestering til dato for Arla Foods' vedkommende. | Foto: PR/Arla Foods
Investeringen er den største enkeltinvestering til dato for Arla Foods' vedkommende. | Foto: PR/Arla Foods

210 mio. euro eller 1,6 mia. kr. 

Det er, hvad Arla Foods kaster i et nyt anlæg i den engelske by Taw Valley med mål om at sikre sig den globale førerposition inden for mozzarellaproduktion, skriver mejerikoncernen i en pressemeddelelse. 

”Vores mozzarella-forretning har oplevet tocifret vækst i løbet af de sidste fem år, og vi har stærke relationer til nøglekunder, især inden for global foodservice, og det er ud fra den meget solide udgangsposition, at vi annoncerer investeringen i dag”, siger viceadministrerende direktør og europæisk direktør Peter Giørtz-Carlsen og fortsætter:

”Men vi ved også, at vi skal arbejde hårdt for at fastholde vores position blandt de globale ledere inden for kategorien og levere på vores strategi. Denne investering giver os mulighed for at forblive blandt lederne inden for mozzarella, betjene vores kunder endnu bedre og samtidig forbedre rentabiliteten for vores landmænds mælk.”

Investeringen og de nye produktionsmuligheder, som denne giver, vil ifølge Arla Foods ruste mejerikoncernen yderligere til at imødekomme det, koncernen beskriver som ”stadigt mere specifikke krav” fra nøglekunder. Det vil samtidig gøre mejerikoncernen i stand til at holde trit med den hurtigt skiftende mozzarellabranche, hedder det i meddelelsen. 

Blandt andet giver den nye teknologi, som der med den 1,6 mia. kr. store investering kastes penge efter, bedre fleksibilitet og flere innovationsmuligheder, der muliggør imødekommelse af krav fra kunder, der eksempelvis ønsker en mozzarella, der kan brunes, smeltes eller strækker sig på en særlig måde. 

Teknologien omfatter ligeledes flere patenter og reducerer modningsprocessen fra 14 til bare én dag, skriver Arla Foods. 

”Med denne investering vil Taw Valley blive en topmoderne osteproduktion, og kombineret med vores stærke forståelse for den globale mozzarella-kategori styrker vi yderligere vores forretning”, siger koncerndirektør og leder af Supply Chain-afdelingen, David Boulanger.

Størstedelen af ostene, der skal produceres i Taw Valley, vil blive eksporteret til globale foodservicekunder. 

Byggeriet forventes at være afsluttet i 2026, og de første produkter vil forlade fabrikken året efter. 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også