DLF-datters direktør træder tilbage midt i fusionsproces

DLF’s sukkerroefrø-forretning mister sin direktør.
Sukkerroefrø-forretningen med hovedsæde i Holeby omsatte i seneste regnskab for godt en halv mia. kr. til DLF. | Foto: Dlf
Sukkerroefrø-forretningen med hovedsæde i Holeby omsatte i seneste regnskab for godt en halv mia. kr. til DLF. | Foto: Dlf

Den administrerende direktør for DLF Beet Seed, Hans Christian Ambjerg fratræder med øjeblikkelig virkning.

Det oplyser DLF i en pressemeddelelse onsdag middag.

Fratrædelsen for sukkerroe-datterselskabet under frøkoncernen sker midt i, at DLF i december meldte, at man vil lade sukkerroe-forretningen indgå i et nyt joint venture med den franske virksomhed Groupe Florimond Desprez.

”Hans Christian har haft ansvaret for at lede og udvikle vores aktiviteter inden for sukkerroefrøforretningen siden 2020. På vegne af koncernledelsen og medarbejderne vil jeg gerne takke ham for hans store og professionelle indsats, både som CEO i DLF Beet Seed og som medlem af koncernledelsen,” udtaler Søren Halbye, administrerende direktør i DLF. 

DLF Beet Seed var tidligere kendt under navnet MariboHilleshöeg og blev overtaget af DLF tilbage i 2017. 

Virksomheden omsatte i det seneste regnskabsår 2022/23 for 533 mio. kr.

Baggrunden for det kommende joint venture var i december, at der ville komme omfattende reguleringer og markedssegmenteringer.

”Det nye joint venture er et strategisk træk, der er forankret i vores fælles vision om at sikre en stærk position, som kan levere en avanceret og mangfoldig produktportefølje og skabe værdi for landbruget og sukkerroesektoren. Vores nye fælles roefrøvirksomhed vil blive en topaktør på det globale sukkerroe- samt foderroefrømarked,” udtalte Søren Halbye, adm. direktør i DLF dengang.

Søren Ustrup, der er vicepresident for forretningsudvikling i DLF vil i overgangsperioden frem til den forventede myndighedsgodkendelse til sommer træde til som adm. direktør i DLF Beet Seed, oplyser DLF.

Groupe Florimond Desprez er familieejet og har hovedsæde i Frankrig med aktiviteter i 65 lande. På tværs af sine markeder beskæftiger koncernen ca. 1000 personer. Ud over det kommende samarbejde har Florimond Desprez også ejerandele i kartoffelvirksomheden Danespo, som ejes ligeligt med DLF.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også