Dansk grovvareselskab vil have silo-sensorer til udlandet

Danish Agros ekspansion skal ske i samarbejde med spanske Insylo, der har bygget en platform til informationsdeling. 
Siloinsite kan måle aktuelle foderbeholdninger i siloerne på bedrifterne. Arkivfoto. | Foto: Philipp Schulze/AP/Ritzau Scanpix
Siloinsite kan måle aktuelle foderbeholdninger i siloerne på bedrifterne. Arkivfoto. | Foto: Philipp Schulze/AP/Ritzau Scanpix

Grovvareselskabet Danish Agro har ifølge en pressemeddelelse indgået en aftale, der skal sikre, at andelsselskabet lykkes med at installere 1000 af sine Siloinsite-sensorer på bedrifter i en række lande. 

Aftalen er indgået med den spanske internet of things-virksomhed Insylo, som står bag software til fjernstyring af siloer, bekræfter Danish Agro over for AgriWatch. Siloinsite overvåger siloernes indhold og bruger en sensor og et kamera til at skabe et 3D-billede af indholdet for derefter at sende information og billeder, som kan give overblik over den aktuelle beholdning i siloen via app eller computer til landmændene. 

Baggrunden for beslutningen er den varme modtagelse på det danske marked, hvor 250 bedrifter ind til videre har fået installeret mere end 600 Siloinsite-sensorer siden lanceringen i 2022, lyder det i pressemeddelelsen. 

”Vi er glade for den modtagelse, som Siloinsite har fået. Vores digitale løsninger er udviklet for at skabe værdi for landmanden og landbruget, og det viser interessen – både den danske og den udenlandske – at vi har formået her. Vi har i den nye aftale samtidig forbedret den nationale support til installationerne,” udtaler Birgitte Feld Mikkelsen, digital lead smart farming i Danish Agro.

Igennem Danish Agro-datterselskabet Vilomix er det allerede lykkes at få de første enheder til udlandet gennem en lettisk kunde, og derudover er det de øvrige lande omkring Østersøen, der står for mål. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også