Friland får ny direktør — henter ny chef hjem fra Kina

Ny direktør vender hjem til Danmark efter fire år som ansvarlig for Danish Crowns salgskontor i Shanghai.
Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix
Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix

Danish Crown sætter en ny mand i spidsen for sit økologiske selskab Friland.

Søren Tinggaard afløser Claus Hein, der i stedet skal være direktør for Danish Crowns europæiske detailsalg. Han har været direktør for Friland siden 2019.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Søren Tinggaard har de seneste fire år været leder af Danish Crowns salgskontor i Shanghai. Forinden var han ansvarlig for Danish Crown Porks salgsstrategi og strategien for slagterikoncernens selskab i Kina. 

”Friland sælger et produkt der i høj grad er værdibaseret. Kunderne og forbrugerne vælger Frilands produkter til, fordi de kan noget ekstra på særligt dyrevelfærd og en meget stor del er også økologisk, så jeg ser frem til at arbejde for at løfte værdien på vores leverandørers råvarer,” udtaler Søren Tinggaard.

Friland har det seneste år været presset af inflationen, hvilket har fået forbrugerne til at vælge billigere produkter end økologisk kød. Frilands omsætning dykkede med 13 pct. til 918,8 mio. kr. i det skæve regnskabsår 2022/23 mod et rekordsalg året før på 1,06 mia. kr.

”Frilands leverandører har meget at takke Claus Hein for. Han har ydet en enorm indsats for at sikre og løfte værdien af Frilands produkter. Det er der selvfølgelig blevet lagt mærke til, og derfor er det helt naturligt, at han nu får tilbudt nye udfordring. Jeg glæder mig samtidig over, at vi allerede nu har hans afløser på plads, for Friland er fortsat udfordret af det skifte i forbrugernes indkøbsmønstre, som blev udløst af krigen i Ukraine,” udtaler bestyrelsesformand for Friland, Peter Fallesen Ravn.

Claus Hein glæder sig over, at han nu lander det, han i pressemeddelelsen kalder et ”drømmejob”

”Jobbet som direktør for det europæiske detailsalg er et drømmejob for mig, fordi jeg både får mulighed for at gøre brug af alt den erfaring, jeg har fået over årene og samtidig får en ny udfordring, som handler om at øge vores salg til detailhandlen i Europa,” siger Claus Hein.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også