Hudeselskab løfter indtjeningen trods omsætningsfald

Omsætningen hos Danish Crown-datterselskaber er faldet med 10 pct. 
Foto: Claus Pedersen
Foto: Claus Pedersen

På trods af et omsætningsfald på 10 pct. vokser driftsresultatet hos hudselskabet Scan-Hide, der er et Danish Crown-datterselskab.

Som følge af inflation og højere renteudgifter, hvilket har præget købelysten inden for mode-, bil- og møbelindustrien, er omsætningen faldet til 491 mio. kr.

Driftsindtjeningen er dog øget med næsten 40 pct. i regnskabsåret 2022/23 og lyder på 17,9 mio. kr. Nettoresultatet lyder på 11,9 mio. kr., hvilket er en stigning på 10 pct. 

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

”Vi leverer et meget solidt resultat. Det er faktisk kun de højere renter, som påvirker resultatet i negativ retning. For år tilbage satte vi en række initiativer i søen. Det gælder blandt andet optimering af produktionen, målrettet arbejde med bæredygtighed og sporbarhed, samt Nordic Spoor, der nu har partnerskaber med en lang række brands i både Danmark og i udlandet, og det er det arbejde vi nu ser resultatet af,” siger adm. direktør i Scan-Hide, Michael Søndergaard.

Det seneste år har kreaturslagtningerne i Nordeuropa været faldende, men Scan-Hide har formået at få nye leverandører ind, lyder det i pressemeddelelsen.

”Målet for det kommende år er at fastholde den positive udvikling og hele tiden blive en spids bedre. Markedet for både huder og læder har historisk været følsomt for skift i konjunkturerne, så vi er forberedt på, at der kan ske et skift i efterspørgslen. I den sammenhæng er vores arbejde med at komme længere frem i værdikæden og med bæredygtighed i høj grad nøglen til, at vi kan fastholde vores konkurrencekraft fremadrettet,” siger Michael Søndergaard.

Scan-Hide er ejet af Danish Crown samt JN Meat, der besidder en mindre ejerandel.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også