Danish Crowns repræsentantskab stemmer for udvalg til gennemgang af vedtægter

Udvalget vil blive nedsat efter de forestående valg til repræsentantskab og bestyrelse i andelskoncernen. 
Asger Krogsgaard er formand i Danish Crown siden start-november. | Foto: Mikkel Berg Pedersen
Asger Krogsgaard er formand i Danish Crown siden start-november. | Foto: Mikkel Berg Pedersen

Det forslag, som bestyrelsen tidligere på efteråret stillede om at nedsætte et udvalg, som skal gå andelsejede Danish Crowns vedtægter efter i sømmene, bliver nu til en realitet. 

Det sker efter koncernens øverste myndighed, repræsentantskabet, har stemt for forslaget på et møde onsdag, skriver Danish Crown i en meddelelse. 

”Der er ingen tvivl om, at vi står over for et stort arbejde, som kommer til at have en meget væsentlig indflydelse på vores fælles selskab. Derfor glæder det mig også, at andelsejerne ærligt og konkret har givet deres holdninger til kende i undersøgelsen, så udvalgets arbejde står på det stærkeste grundlag. Nu er det vedtaget, at udvalget skal nedsættes, og jeg glæder mig til at følge arbejdet,” siger Asger Krogsgaard, bestyrelsesformand for Danish Crown. 

Forud for afstemningen har Danish Crown bedt sine andelshavere om at dele sine forslag i en spørgeskemaundersøgelse og en række interviews. 

Af meddelelsen fremgår det, at undersøgelsen bl.a. peger på, at andelshaverne ønsker at være mere involveret i Danish Crown, at bestyrelsessammensætningen ”kan gentænkes”, at der ”åbenhed for yderligere investeringer i datterselskaberne”, og valgsystemet i Danish Crown ”kan moderniseres med mere direkte valg”. 

Udvalget skal nu gennemgå forslagene og komme med forslag til, hvordan ejerstrukturen kan se ud i fremtiden. 

Den proces forventes at vare igennem første halvdel af 2024. Udvalget vil blive nedsat efter den forestående valgproces i repræsentantskabet og skal bestå af seks griseandelshavere, to kreaturandelshavere og den person, der måtte blive næstformand for Danish Crowns Amba-bestyrelsen. 

”Det er meget vigtigt, at vi får alle nuancer med i det her arbejde, og derfor nedsætter vi også et bredt udvalg bestående af medlemmer fra det nye repræsentantskab. Det udvalg skal have alle input, så derfor håber jeg, at vi også på de kommende kredsmøder kan få en god og konstruktiv debat om ejerskabet af Danish Crown, så udvalget får de bedste arbejdsbetingelser,” udtaler Asger Krogsgaard.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også