Usikkert marked: Danish Crown sænker atter noteringen

Det forventede opsving i forbruget efter sommerferien lader vente på sig, mens der hersker stor usikkerhed om udbud og efterspørgsel de næste par uger.
Foto: Danish Crown / Pr
Foto: Danish Crown / Pr

Den andelsejede slagterikoncern Danish Crown sænker sin notering med 20 øre for næste uge. Dermed lyder noteringsprisen på 12,7 kr. per kg. grisekød. 

På fem uger er afregningsprisen således faldet over 1 kr., da den i uge 33 lød på 13,8 kr. per kg. grisekød.

Danish Crown sender atter svinenoteringen ned

I sin markedsberetning skriver Mads Stougaard, markedsdirektør i Danish Crown, at priserne på grisekød i Europa viser tegn på stabilisering, men at efterspørgslen efter sommerferieperioden ikke er mærkbart øget endnu.

”Alle arbejder med en meget kort horisont lige nu, fordi der hersker en usikkerhed omkring både forbrugernes købelyst og udbuddet af grisekød i Europa,” udtaler han og tilføjer:

”Bestanden af grise er faldet betragteligt, men det er eksporten ud af Europa også, så på nuværende tidspunkt er der ikke rigtigt nogen, der tør sige noget håndfast om forholdet mellem udbud og efterspørgsel bare 2-3 uger ud i fremtiden.”

Til landene udenfor Europa er salget uændret lavt, men interessen for danske varer er i bedring uden det dog på nuværende tidspunkt har løftet salget. 

Overraskende fald: Danish Crowns krise er endnu dybere end ventet

Mens slagtesvin falder, giver handelsselskab smågrisepris solidt skub op

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også