Arla indgår samarbejde med kinesisk ingrediensproducent

Det sker under Arlas eget ingrediensben, Arla Foods Ingredients, der sammen med Zhongbai Xingye nu skal bidrage til udviklingen af det kinesiske marked.
Samarbejdet mellem Arla Foods Ingredients og Zhongbai har 15 år på bagen. | Foto: Pr/arla Foods Ingredients
Samarbejdet mellem Arla Foods Ingredients og Zhongbai har 15 år på bagen. | Foto: Pr/arla Foods Ingredients

Arla Foods Ingredients går sammen med kinesiske Zhongbai Xingye Food Technology Co. Ltd. om at udvikle den 

Af en pressemeddelelse fra Arla lyder det, at man har underskrevet en ny aftale om distribution på det kinesiske marked for fødevare og ernæring. 

”Demografiske forandringer i Kina har fået efterspørgslen efter produkter af høj kvalitet - særligt inden for spædbørnsernæring og performance nutrition - til at vokse. Denne aftale vil hjælpe os med at kunne tilpasse os og gøre vores tilbud til det kinesiske marked endnu stærkere,” siger kommerciel direktør for Arla Foods Ingredients, Luis Cubel, i en pressemeddelelse, hvor han videre citeres for: 

”Zhongbai tilbyder et væld af ekspertise og lokal viden, og i løbet af de seneste 15 år har det været et utroligt produktivt partnerskab for begge virksomheder. Vi er enormt begejstrede for denne nye mulighed for at samarbejde yderligere og fortsætte med at investere i et af verdens vigtigste markeder for ernæring.”

Zhongbai er en del af den tyske Brenntag Group-koncern og er markedsledende inden for distributionen af kemikalier og ingredienser. Adm. direktør for Brenntag Specialities, Michael Friede, udtaler i meddelelsen: 

”Dette er en aftale, der bygger på et meget solidt fundament. Vi har et godt samarbejde med Arla Foods Ingredients, hvis ekspertise, kapacitet og forståelse for markedsbehov har hjulpet begge virksomheder med at vokse i Kina. Der er stadig potentiale for større ekspansion, især i nøglesegmenter som performance nutrition. Vi ser frem til at arbejde sammen om at udnytte de muligheder, der ligger forude med to markedsledere, der går sammen om fremtidig vækst i et yders attraktivt marked for specialities.”

Den nye aftale betyder blandt andet, at Arla Foods Ingredients går ind på markedet med samtlige af sine forretningsområder: Ernæring til spædbørn, såkaldt ”performance nutrition” eller fødevarer målrettet seniorer eller sportsudøvere samt føde- og drikkevarer, hvor de to selskaber sammen ser stort vækstpotentiale inden for segmenter som bageri og drikkevarer. 

(Denne artikel er leveret af AgriWatchs søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Photo: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også