Danæg køber svensk ægpakkeri

Danæg overtager per 31. juli aktierne i det svenske ægpakkeri Torggummans Ägg. 
Foto: Annika Byrde
Foto: Annika Byrde

Danæg-koncernen udvider sin svenske forretning og overtager aktierne i ægpakkeriet Torggummans Ägg fra 31. juli. Danæg overtager pakkeri- og salgsaktiviteterne fra AB Väst-Farm.

Handlen sker som en del af selskabets strategi om at fastholde og udbygge sin position som den største ægkoncern i Norden.

Det skriver koncernen, der er ejet af grovvareselskabet DLG og 59 danske og svenske ægproducenter, i en pressemeddelelse. 

”Opkøbet passer godt ind i vores forretningsportefølje og vores markedsposition, og det er helt i tråd med vores offensive strategi. Vi ser frem til at integrere virksomheden i vores koncern og byde medarbejderne velkommen. Vi har positive forventninger til fremtiden for det nordiske ægmarked med tanke på såvel ægproducenter som kunder og forbrugere,” udtalerJann Dollerup Vig Jensen, koncernchef i Danæg.

Det svenske Danæg-selskab, Kronägg AB, skal varetage driften af pakkeriet og salget af virksomhedens produkter. Torggummans Ägg og Kronägg AB har i de seneste år haft et samarbejde om pakning af æg.

”Med salget til Danæg koncernen har vi fundet den rette fremtidige ejer af Torggummans Ägg, hvor der er mulighed for at udvikle selskabet og ekspandere yderligere. For os har det været vigtigt at sikre kontinuiteten i virksomhedens drift og at fastholde arbejdspladserne i lokalområdet, og vi vil i AB Väst-Farm fremadrettet fokusere på ægproduktionen på vores tre lokationer i regionen,” udtaler Jimmy Högberg, ejer og adm. direktør i AB Väst-Farm, der tidligere ejede ægpakkeriet.

Danæg præsterer tocifret millionoverskud i år med høj søgang

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også