Arla åbner første gård uden for Europa

Arla udvider sin tilstedeværelse i Nigeria, der har udsigt til at blive et af de mest folkerige lande i verden. 
PR-foto: Arla Foods
PR-foto: Arla Foods

Arla har åbnet sin første gård i Nigeria, der står til at blive et af verdens folkerigeste lande.

Gården, der har 216 malkekøer med mulighed for 750 malkekøer på sigt, er Arlas første uden for Europa. Det er samtidig en del af Arlas strategi om at løfte den lokale mælkeproduktion og udvide tilstedeværelsen i Nigeria.

Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

”Med udsigten til at blive det næstmest folkerige land, og Lagos den folkerigeste by, i 2100, er alles øjne rettet mod Nigeria. Der er naturligvis et element af en god forretningsmulighed, men vores aktiviteter i Nigeria fokuserer i høj grad på at dele vores ekspertise inden for landbrug og mejeriproduktion med lokale samarbejdspartnere for at sikre adgang til næringsrige fødevarer for den voksende befolkning. Og med indvielsen af gården understreger vi endnu engang vores forpligtigelse om netop det,” udtaler Simon Stevens, øverste chef for Arlas internationale forretning.

Nigeria har en af de hurtigst voksende befolkninger i verden og står til at fordoble fra de nuværende ca. 220 millioner mennesker til 400 millioner i 2050, hvilket også stiller krav til den lokale mælkeproduktion, da kun 40 pct. af efterspørgslen på 1,45 mia. liter dækkes af lokale mælkeproducenter, skriver Arla i pressemeddelelsen.

Arla var i forvejen til stede i Nigeria med det såkaldte Milky Way Partnership, et offentligt-privat samarbejde, som Arla etablerede i 2016. Målet er at øge effektiviteten og indkomsten for lokale mælkebønder via undervisning. 4200 lokale mælkeproducenter indgår i samarbejdet, og de har ifølge Arla øget indkomsten med 200 pct.

Arla etablerede i 2019 Damau Household Milk Farm sammen med regeringen i Kaduna State. Herigennem vil man give 1000 nomadiske bønder et permanent landbrugsområde på 8200 hektar, løfte deres produktionsevner samt aftage deres mælk.

Den nyetablerede gård, der også indebærer undervisning af lokale mælkebønder, indgår sammen med de andre initiativer i forsøget på at løfte Nigerias mælkeproduktion. 

”Det giver simpelthen ikke mening at snakke om øget effektivitet eller indkomst, hvis der ikke er marked parat til at aftage den ekstra mælk. Derfor arbejder vi inden for begge områder samtidigt, og gården bliver en katalysator på begge dagsordner, hvorfor jeg er utrolig glad for at deltage i åbningen,” udtaler Simon Stevens i meddelelsen.

Arla driver forretning i Nigeria som TG Arla – et joint venture mellem Arla Foods og Tolaram Group, distribueret nationalt af Multipro Consumer Products Limited. TG Arla har mere end 500 ansatte fordelt på fire lokationer med hovedsæde i Lagos.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter