Danish Crown indgår eneaftale om biogas

Partnerskab om biogas og garantier skal gøre Danish Crown mere grøn og bæredygtig, lyder det i pressemeddelelse.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Danish Crown vil fremover udelukkende levere biogas-egnet råmateriale til Bigadan.

De to koncerner har nemlig indgået et partnerskab, hvor Bigadan fremover får eneret på at aftage biologisk affald som slagteriaffald og slam fra Danish Crowns produktion. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

I aftalen indgår, at Bigadan skal levere den afgassede biomasse retur til landbruget og bruges som gødning. Derudover er der aftalt, at Danish Crowns afregning for biomassen i fremtiden kan ændres fra kontant betaling til i stedet at være betaling i form af biogas. Denne skal leveres via en direkte gasledning til Danish Crowns slagterier og fabrikker - eller som brændstoffer til koncernens lastbiler. I aftalen ligger også, at Danish Crown kan veksle betalingen til oprindelsesgarantier.

”Det giver rigtig god mening, at vi i industrien skaber tætte partnerskaber, hvor vi får udnyttet værdien – i dette tilfælde organiske affaldsprodukter - optimalt og laver gode grønne løsninger. Sammen med Danish Crown er vi en del af landbrugets og fødevaresektorens kredsløb, og vi er glade for, at vi kan etablere partnerskaber som dette, hvor vi, udover at levere grøn energi baseret på affaldsprodukterne, også bidrager til, at vi recirkulerer vigtige næringsstoffer tilbage til landbruget,” udtaler Henrik Laursen, adm. direktør i Bigadan.

Et af Bigadans største anlæg ligger ved Horsens, under en kilometer fra Danish Crowns griseslagteri, det største i Danmark.

”Danish Crowns spild bliver til Bigadans råvare, og ender tilbage hos os. Det er en symbiose, der på alle måder giver mening,” konstaterer Jais Valeur, CEO i Danish Crown.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også