Landets mindste andelsmejeri: Høje mælkepriser kostede salg

En andelshaver er gået til Arla, så nu er der seks tilbage i Danmarks mindste mejeri i Barrit, hvor eksistensberettigelsen er at levere en mælkepris over markedet.
Barrit Mejeri lever af at producere flødeost, primært til eksport | Foto: Colourbox
Barrit Mejeri lever af at producere flødeost, primært til eksport | Foto: Colourbox

2022 blev et hårdt får for Barrit Mejeri.

”Den perfekte storm” kalder bestyrerparret Helle og Brian Madsen det år, hvor både inflation og mælkepris-optur ramte mejerisektoren. Men hvor også mejeriet fik en større vandskade. Det skriver Randers Amtsavis.

Vandskade kommer ikke til at påvirke andelsmejeris drift

Netop samtidig overtog Barrit Mejeri, der tæller nu seks andelshavere, titlen som landets mindste andelsmejeri, efter Asaa Andelsmejeri lukkede. Netop for nylig forlod andelsmejeriets største leverandør virksomheden for i stedet at levere til Arla, fremgår det.

”Der kom de her høje energipriser plus høj inflation. Vi var nødt til at hæve priserne, som alle andre mejerier gør, men for vores vedkommende så får vi færre ordrer hver gang, vi gør det,” siger Brian Madsen til mediet.

Det har været en stor udfordring for virksomheden at holde trit med de eksplosive stigninger på Arlas mælkepris. Mejeriet lægger ikke skjul på, at eksistensberettigelsen er at kunne ligge over markedslederens mælkepris. Derfor er målsætningen da også at genvinde positionen med en merpris igen.

Barrit Mejeri producerer årligt mellem 700 og 900 tons flødeost, stort set udelukkende til eksport. Mejeriet tæller ifølge seneste regnskab 5 ansatte.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også