Danish Agro køber konkurrent ud og bliver eneejer af fødevareselskab

Grovvarekoncernen har købt sin samarbejdspartner ud af fødevareselskabet Dava Foods’ ejerkreds, som til gengæld får procenter i gødningsproducent.
Foto: Joachim Ladefoged
Foto: Joachim Ladefoged

I 15 år har Danish Agro og Vestjyllands Andel sammen ejet fødevareselskabet Dava Foods, men nu er det slut.

Danish Agro køber således sin konkurerende partners andel på 22,3 pct. og sætter sig dermed som eneejer af fødevareselskabet. Det skriver grovvarekoncernen i en pressemeddelelse.

”Med købet sikrer vi en forenkling i ejerstrukturen og dermed en bedre mulighed for at udnytte synergierne DAVA Foods og Danish Agro imellem. Vi tror på, det vil øge mulighederne for vækst og herunder udvikling af plantebaserede fødevarer produceret af de danske landmænd,” siger Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro og bestyrelsesformand i DAVA Foods Holding, i meddelelsen.

Industrien skal kickstarte grovvarekoncerns planteoffensiv

Som en del af aftalen får Vestjyllands Andel en ejerandel på 5 pct. i Dangødning, der allerede har grovvareselskaberne DLG, Brdr. Ewers og Danish Agro i ejerkredsen.

”Aktiehandlerne er en win-win. Vi har længe haft et ønske om at få ejerskab i DanGødning, og da vi hos Vestjyllands Andel ikke har fjerkræfoder, ligger DAVA Foods bedre til Danish Agro,” begrunder Vestjyllands Andels adm. direktør Steen Bitsch.

Samtidig træder Steen Bitsch og grovvareselskabets formand Alex Ostersen ud af Dava Foods’ bestyrelse. Det nye ejerskab kommer ikke til at have betydning for fødevareselskabet rent ledelsesmæssigt.

De to grovvarekoncerner har dog ikke kappet alle bånd til hinanden. De har fælles ejerskab i selskaber så som Vilomix, DV International Holding og en række indkøbsselskaber i Danmark, som vil fortsætte uforandret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også