Har været tilbageholdt i to år: Egyptisk mejeri-stifter løslades fra fængsel

Stifteren af fødevarekoncernen Juhayna, der tidligere har haft et joint venture med Arla, er blevet løsladt, efter egyptisk politi har tilbageholdt ham i to år.
Foto: PR
Foto: PR

Stifter og tidligere topchef for Egyptens største mejerikoncern Juhayna er løsladt igen efter to års tilbageholdelse af landets politi.

I starten af 2021 blev Safwan Thabet og flere tilbageholdt af egyptisk politi grundet mistanke om finansiere en terrorgruppe under navnet Det Muslimske Broderskab, men nu han blevet løsladt igen to år efter, skriver Reuters.

Også Safwan Thabets søn blev tilbageholdt tilbage i 2021 og blev løsladt på samme tid som sin far. De to blev aldrig dømt.

Topchef hos egyptisk Arla-partner tilbageholdt af politiet

Der fulgte ingen erklæring med fra myndighederne om, hvorfor de er blev løsladt uden videre. En kilde i fængslet, der ønsker at være anonym, fortæller til mediet, at sagen mod dem ikke er afsluttet.

Allerede tilbage i 2015 blev faderen sat i forbindelse med Det Muslimske Broderskab, og i den forbindelse indefrøs en lokal domstol alle hans værdier. Ifølge Reuters’ oplysninger er sagen rettet mod mejeristifteren personligt, og det har intet med Juhayna at gøre.

Arla har tidligere haft et joint venture med koncernen, som blev stiftet i 2015. Her ejede egypterne 51 pct. af salgsselskabet, mens Arla har den resterende andel.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler