Danish Crown lukker tysk fabrik med 200 ansatte

Faldende slagtetal og forbrug får Danish Crown til at lukke sin tyske udbeningsfabrik med håbet om at løfte indtjeningen. 
Foto: Danish Crown / PR
Foto: Danish Crown / PR

Danish Crown tager nu konsekvensen af et udfordret tysk marked, hvor både slagtetallet og forbruget er vigende.

Markedet er gået fra at være et af Europas største eksportmarkeder til at koncentrere sig om hjemmemarkedet, og derfor reducerer Danish Crown nu sin kapacitet i landet.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

”Vi skal simpelthen tjene flere penge i Tyskland. Derfor mener vi, det er tid til at flytte fokus fra ren storproduktion til et mere agilt setup. Slagteriet i Essen har en vigtig opgave i at forsyne vores egne forædlingsfabrikker med råvarer, og samtidig vil produktionen blive tilpasset, så vi kan producere præcis de varer, som vores kunder i både Tyskland og resten af Europa efterspørger fra uge til uge,” siger Jais Valeur, adm. direktør i Danish Crown. 

Der er tale om udbeningsfabrikken i Boizenburg, der ligger øst for Hamburg. Slagterikoncernen har haft produktion på fabrikken i 20 år, men de aktiviteter bliver nu flyttet til slagteriet i Essen.

De godt 200 ansatte på slagteriet i Boizenburg vil blive tilbudt arbejde på andre fabrikker i koncernen.

”Det er en træls situation, for der er mange dygtige og trofaste medarbejdere ansat på fabrikken i Boizenburg. I det omfang, det er muligt, vil de blive tilbudt job på en af vores andre fabrikker,” fortæller Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Det tyske marked har længe været udfordret for alle slagterikoncerner i landet. Jais Valeur har tidligere kaldt det for en udmattelseskrig.

Til AgriWatch i forbindelse med Danish Crowns årsregnskab i november sammenlignede han kampen om grisene på det tyske marked med western-filmen ”Gunfight at the O.K. Corral”, hvor alle skyder hinanden til sidst.

For kampen om de få grise, der er, presser prisen på grisene op i et ifølge Jais Valeur alt for højt niveau.

”Det tyske marked er last man standing,” sagde han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også