DLG stopper store dele af produktionen på sin ældste fabrik

Grovvareselskabet DLG stopper per 1. marts produktionen af kvægfoder på sin fabrik på Aarhus Havn, som er den ældste aktive fabrik. Enkelte medarbejdere vil blive fyret.
Foto: Brian Karmark/JPA
Foto: Brian Karmark/JPA

DLG stopper per 1. marts produktionen af kvægfoder på fabrikken i Aarhus, der årligt producerer cirka 300.000 ton kvægfoder. 

Efterspørgslen på kvægfoder har været faldende på grund af færre husdyr i Danmark. Derfor vil DLG optimere sin fabriksstruktur, så produktionen i stedet sendes til andre fabrikker, primært i Skærbæk.

Det skriver grovvarekoncernen i en pressemeddelelse.

Ændringen betyder fyringer for medarbejdere, skriver DLG i meddelelsen.

”Vi har et kontinuerligt fokus på at optimere vores struktur og dermed også vores omkostninger. Det er på den baggrund, at vi flytter produktionen fra Aarhus til andre fabrikker. Langt størstedelen af de 19 medarbejdere, der er tilknyttet Fabrik Aarhus, bliver tilbudt et andet job i DLG, men vi er desværre nødt til at sige farvel til enkelte kolleger. De berørte medarbejdere er blevet informeret her til morgen, og vi har fokus på at hjælpe dem godt videre,” siger Bøje Kjær, vicekoncerndirektør for produktion og logistik i DLG.

Efter 1. marts vil DLG fortsat lave mindre produktioner af foder til kalve på fabrikken i Aarhus. Samtidig vil dele af bygningerne blive brugt som lager. DLG har en lejekontrakt på arealerne, der udløber i 2045. 

”Fabrik Aarhus er et vartegn i det aarhusianske byrum, men det er også en fabrik, der står over for nogle omfattende renoverings- og moderniseringsprojekter, hvis den høje produktivitet skal opretholdes. Derfor er det også rettidig omhu at flytte produktionen ud af Aarhus, inden omkostningerne til at holde fabrikken i drift bliver for store,” siger Bøje Kjær.

Efter 1. marts vil DLG fortsat lave mindre produktioner af foder til kalve på fabrikken i Aarhus. Samtidig vil dele af bygningerne efter behov blive brugt som lager.

DLG vil indgå i en dialog med Aarhus Kommune og andre parter om, hvad der skal ske med bygningerne, som ejes af DLG, når alle aktiviteter er lukket ned. Lukningen af aktiviteterne på fabrikken får ikke betydning for DLG´s import af råvarer til bulkterminalen på Aarhus Havn.

Fabrikken på Aarhus Havn er den ældste af DLG´s aktive fabrikker. Fabrikkens historie strækker sig helt tilbage til 1927.

DLG spænder livremmen ind: Udskyder investeringer og udelukker ikke fyringer

Midt i stor høst og rekordpriser: DLG går linedans

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også