Ægkoncern styrker fokusset på det plantebaserede i 2023
Nordjyske Dava Foods satte i 2022 fut under det plantebaserede - først med lanceringen af en plantebaseret ægerstatning og senere gennem fusionen af plantebaserede selskaber, der i dag er blevet til Dava Food Ingredients.
Og i 2023 skal der trædes yderligere på speederen, fortæller Ivan Noes, adm. direktør i Dava Foods-koncernen, der har Danish Agro som majoritetsejer, til Dagligvarehandlen:
”Vi vil gøre flere plantebaserede produkter tilgængelige for danskerne i supermarkedet i 2022 og 2023,” siger han til mediet, hvor han videre fortæller, at der dog ligger en udfordring i at få forbrugerne vænnet til, at plantealternativer og særligt bælgfrugter er nemt at anvende i madlavningen.
Dava Food Ingredients har under Dava Foods-koncernen fokus på produktion af økologiske og glutenfrie fødevarer fra danske leverandører.
Målsætningen er at runde en omsætning på 50 mio. kr. i 2023 og det dobbelte inden for få år.
Selskabet blev til, da selskaberne Karlsens og Møllerup Brands i oktober fusionerede med ambition om at omsætte for at trecifret millionbeløb inden for få år.
(Denne artikel er bragt af AgriWatchs søstermedie FødevareWatch.)
Relaterede artikler
Æggekoncern smelter plantebaserede selskaber sammen
For abonnenter