AgriWatch

Danish Crown vender tilbage til England: Investerer trecifret millionbeløb i baconfabrik

Danish Crown vender tilbage til England tre år efter, at slagterikoncernen trak sig. Nu investerer Danish Crown over 800 mio. i en fabrik, der skal levere bacon til englænderne.

Foto: Finn Frandsen

Tre år efter, at Danish Crown trak sig fra Storbritannien og solgte Tulip på grund af dårlig økonomi, vender slagteriet nu tilbage.

Danish Crown har nemlig investeret over 800 mio. kr. i en ny fabrik, der bliver opført ved Rochdale nord for Manchester.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

”Vi har en fantastisk historie på det britiske marked som leverandør af kvalitetsbacon til de britiske forbrugere i over 135 år. Vores investering er et naturligt skridt for os i retning af at forsvare og udbygge den position, vi har opbygget gennem vores evne til at levere produkter, der 100 pct. lever op til både vores kunders og de britiske forbrugeres forventninger på både dyrevelfærd og bæredygtighed. Nu kommer vi endnu tættere på kunderne og vil i et tæt partnerskab med dem arbejde for en mere bæredygtig fremtid for fødevarer,” siger Jais Valeur, adm. direktør i Danish Crown.

Fabrikken forventes at stå færdigt efter sommeren 2023. Fabrikken bliver på over 30.000 kvadratmeter. Over 900 tons bacon skal hver uge slices og pakkes på fabrikken, og der kan arbejde omkring 300 ansatte.

Samtidig bliver fabrikken indrettet med en lagerkapacitet, som gør det muligt at servicere kunderne fra dag til dag, selv om transporten over Nordsøen skulle blive forsinket, skriver Danish Crown.

”Det bliver en helt igennem fantastisk fabrik. Vi er kommet rigtigt godt igennem Brexit, fordi vi havde gjort vores forarbejde. Derfor er der en række kunder, som helt utvetydigt har sagt, at de gerne vil udvide samarbejdet med os. I den sammenhæng er det også en fordel, at vi er helt i front på bæredygtighed, som også fylder mere og mere herovre. En stor del af vores kunder begynder simpelthen at prioritere leverandører, der kan levere klimadata på deres produkter,” siger Lars Albertsen, der er direktør for Danish Crown UK.

Storbritannien har ifølge Danish Crown et stort behov for at importere fødevarer og i særdeleshed grisekød. Omkring 50 procent af det bacon, briterne spiser, er importeret, og landet har ubetinget det største forbrug af bacon i Europa målt pr. indbygger.

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch