Mens Arla øger: Ærkerival må nedjustere øko-afregning

FrieslandCampina fastholder den konventionelle pris, men må sænke noteringen til de økologiske leverandører.
Foto: PR/Frieslandcampina
Foto: PR/Frieslandcampina

Hvor Arlas andelshavere forleden kunne juble ved udsigten til årets ottende stigning på mælkeafregningen med effekt fra 1. november, udebliver samme reaktion formentlig hos leverandørerne hos det hollandske andelsselskab FrieslandCampina.

Her fastholder selskabet nemlig sin mælkepris for november måned til de konventionelle- og må endda melde, at mælkeprisen til de økologiske mælkeproducenter falder.

5,5 øre per kilo bliver der trukket fra i prisen til øko-leverandørerne, melder andelsselskabet i den månedlige markedsopdatering. Begrundelsen fra selskabet lyder på, at man har overestimeret prsierne hos reference-selskaber - altså konkurrenterne, som FrieslandCampina måler sig op mod - i den seneste periode.

Arla kunne ellers forleden melde, at man ville forhøje afregningen med hele 1,5 eurocent, svarende til 11,2 øre per kilo for både danske økologiske og konventionelle mælketyper i november.

I Centraleuropa vil afregningen til økologerne dog kun stige med en halv eurocent, melder det danskbaserede mejeriselskab. Det skyldes, at ”lønsomheden er under pres, men at der er opnået visse prisstigninger på markedet”.

Med sænkningen i den løbende acontopris vil den økologiske notering lyde på 4,88 kroner per kilo fra FrieslandCampina. Arlas lyder på 4,867 kroner per kilo for november. Men direkte sammenligning mellem de to noteringer skal foretages med varsomhed, idet der er en række forskelle i tillæg, afregning, efterbetaling, konsolidering og værdistoffer.

Arlas konventionelle mælkepris lyder på 4,453 per kilo for november. Her lyder ærkerivalens mælkepris direkte oversat til 4,638 kroner per kilo.

Arla øger mælkeprisen igen-igen

Arla: Mælkeproducenter tøver med investeringer på grund af politisk uro

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også