So-notering trækkes endnu engang ned - slagtesvin holder skansen

Slagtesvine-prisen hos Danish Crown ligger fast for niende uge i træk, selv om tyske slagterier denne uge sænkede afregningen.
Foto: Maria Fonfara
Foto: Maria Fonfara

Noteringen på søer falder for den kommende uge med 30 øre per kilo.

Dermed vil so-andelsejere i Danish Crown få reduceret noteringen til 8,40 kroner per kilo - og dermed er prisen faldet for anden gang over de seneste fire uger. I uge 39 lød prisen nemlig på 9 kroner per kilo.

Derimod fastholder Danish Crown slagtesvinenoteringen på 12,40 kroner, hvor den nu har ligget i ni uger i træk.

Samtidig melder slagterikoncernen i sin markedsberetning om, at julehandlen endnu ikke er startet, idet indkøbere og sælgere forsøger at afkode balancen mellem udbud og efterspørgsel.

”Gennem mange uger er der blevet talt om et stigende udbud af grisekød i Europa, men det er ikke steget lige så hurtigt, som mange havde forventet. Der er dog ingen tvivl om, at der er markant flere slagteklare grise i staldene, men der er nærmest ingen slagterier, der tør løfte antallet af slagtninger, medmindre de på forhånd ved, at de har kunder til alle varer,” udtaler Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Onsdag meldte den tyske omsætterorganisation VEZG, at den tyske notering blev sænket med 10 eurocent, svarende til 74 øre per kilo.

Tysk svinenotering får hug og ryger under 2 euro

Medvirkende til den tyske reduktion i prisen er dog i høj grad den altid igangværende armlægning mellem svineproducenter og slagterier om priserne, alt efter om der er mangel på grise eller overflod i forhold til behovet.

”Helt afgørende for prisudviklingen i Europa er eksporten af frosne varer ud af kontinentet. Efterspørgslen på dansk kød er stabil, selv om eksporten til eksempelvis Japan ikke er prangende. Det kompenserer andre markeder for, så samlet set er eksporten af dansk grisekød på et pænt niveau. Salget af fersk kød i Europa er dermed lidt under pres, og det betyder, at priserne siver en smule,” lyder det i markedsberetningen fra Danish Crown.

”Der er ingen, der ikke bliver ramt, når priserne sætter sig, men vi har en god balance mellem salget af ferske og frosne varer lige nu. Samtidig er vi nok lidt længere fremme med salg af julevarer til vore faste kunder end vores konkurrenter, og det er en fordel for os lige nu,” siger Mads Stougaard.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også