Mejeriauktion tager ny reduktion i priserne

Efter to stigninger er der nu fulgt to auktioner med faldende mejeripriser på GDT-børsen. Dermed er ni af de seneste 12 auktioner endt med minus-tendenser.
Foto: Casper Dalhoff/ERH
Foto: Casper Dalhoff/ERH

Skummetmælkspulveret indkasserede det største fald, da der i starten af ugen blev afholdt auktion for mejerivarer på den toneangivende børs Global Dairy Trade.

Lige som ved den seneste auktion for to uger tilbage blev det til et samlet fald – denne gang på 4,6 pct.

Dermed er ni af de seneste 12 auktioner endt med minus-tendenser, og det samlede indeks er faldet fra toppunktet i marts på historisk høje 1.593 til nu 1.112. Man skal dog fortsat tilbage til før februar 2021, før man finder lavere priser end det seneste indeks-niveau.

Og sammenligner man længere tilbage var priserne i hele perioden fra 2015 til 2020 aldrig oppe på det nuværende pris-indeks-niveau, viser GDT-børsens oversigter.

Mejeribørsen anses for den toneangivende prissætter på de internationale mejeripriser, idet verdens største mejeriselskaber, herunder også danske Arla, anvender børsen til afsætning af blandt andet overskydende mælkepulver og industrivarer. Samtidig er en række andre priser hos kunder i ind- og udland knyttet mere eller mindre op på GDT-priserne.

Priserne peger dog en del ud i fremtiden, idet de mængder af smør, pulver og mælkefedt, der handles på GDT, sker på kontrakter, hvor mængderne først skal afskibes flere måneder ud i fremtiden til kunderne.

Større mejeri-mængder pressede vigtig auktion ned

Mejeri-børs sender igen indeks en anelse op

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også