Et af verdens største mejerier står over for fem fusioner

Indiske politikere har givet grønt lys til, at Amul kan fusionere. Målsætningen er at fordoble landets mælkeproduktion og eksportere langt mere.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Andelsselskabet Amul skal vokse - og denne vækst skal skabe grundlag for, at Indiens eksport af mejeriprodukter skal vokse markant de kommende år.

Sådan lyder den markante opbakning fra de indiske politikere, skriver en række indiske medier, herunder India Times med henvisning til det indiske nyhedsbureau PTI.

Sidste uge meldte den indiske minister for andelsselskaber Amit Shah, at myndighederne har givet tilladelse til, at selskabet Amul kan fusionere med fem andre andelsselskaber og dermed skabe et fler-regionalt selskab.

Han understregede da, at formålet med fusionerne var at skabe et stort og kraftfuldt mejeriselskab i et land, hvor der er klare planer for at fordoble mælkeproduktionen i løbet af bare de kommende fem år. Samtidig er ambitionen dog også, at der skal være mælk til nabolandene til Indien.

”Vi har en stor mulighed for at levere mælk til lande som Bhutan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka. For at udforske disse verdensmarkeder gør regeringen klar til at sætte dette multi-stats cooperativ op, der skal fungere som et eksport-kraftcenter,” forklarede han.

Indien begrænser riseksport: Kan sætte skub til fødevareinflationen

Amul er det brand, som andelsselskabet Gujarat Cooperative Milk Marketing Cooperation, sælger sine andelshaveres mælk under. Selskabet var i år rykket op på en placering som det 13. største mejeriselskab i verden - et spring opad fra forrige års 18. plads.

Omsætningen landede omkring 48 mia. kroner, viste analytikerne fra Rabobanks årlige rangering af mejeriverdenens største virksomheder.

Processen med fusionerne nævnes ifølge medierne til allerede at være i gang. Der bliver dog ikke sat navn på de tiltænkte fusionspartnere, så det er ukendt, hvor meget Amul vil vokse som følge af manøvren.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også