Arla-topchef afviser "fuldstændig usand" historie om fusion med rival

Der er ingen hold i spekulationerne om en forestående fusion mellem de to mejerigiganter Arla og Frieslandcampina. Det meddeler Peder Tuborgh i en intern meddelelse til andelshaverne.
Foto: Joachim Ladefoged/ERH
Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Der er intet hold i, at der arbejdes på en fusion mellem Arla og Frieslandcampina.

Sådan lyder det fra Arlas topchef Peder Tuborgh, der på vegne af bestyrelse og direktion afviser, at en forestående fusion mellem de to mejerigiganter er undervejs.

Det fremgår af en intern meddelelse, som den adm. direktør har sendt ud til Arlas andelshavere, efter flere medier har spekuleret i, at mulighederne for en fusion mellem de to konkurrenter undersøges.

”I dag bragte det hollandske landbrugsmedie Boerenbusiness.nl en historie, hvori der spekuleres i en forestående fusion mellem Arla Food og FrieslandCampina. På vegne af bestyrelse og direktion vil jeg gerne understrege, at der ikke er noget hold i denne historie, den er fuldstændig usand,” skriver Peder Tuborgh.

Historien er bragt af de to hollandske landbrugsmedier Boerenbusiness og Foodbusiness, der har beskrevet, at de to andelsselskabers formænd Sybren Attema og Jan Toft Nørgaard skulle have ført samtaler i flere uger vedrørende en potentiel kæmpefusion.

En fusion mellem de to ærkerivaler har tidligere været på bordet, da Arla og det daværende Campina forhandlede tilbage i 2003 og årene frem.

De to selskaber kunne dog ikke nå til enighed, da det fra hollandsk side var et krav at sidde på direktørposten. I 2008 fusionerede Campina med hollandske Royal Friesland, som siden da har heddet Frieslandcampina.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter