Professor: Danske fødevarevirksomheder bedre rustet til gaskrise end ventet

Det går godt med at fylde gaslagrene op, og danske fødevarevirksomheder har gode muligheder for at komme igennem vinteren, mener professor. Virksomheder skal dog forberede sig på en lang, mørk vinter, siger branchedirektør.
Danske fødevarevirksomheder må berede sig på et "menageri" om gas fra russisk side, mener professor. Her ses Nord Stream 1 rørledningen i Tyskland. | Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP / AFP
Danske fødevarevirksomheder må berede sig på et "menageri" om gas fra russisk side, mener professor. Her ses Nord Stream 1 rørledningen i Tyskland. | Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP / AFP
af ASGER SKOVDAL JEPSEN

Energipriserne banker op, og store dele i erhvervslivet frygter, at Rusland inden for den nærmeste fremtid endegyldigt vil kappe for strømmen af naturgas til Europa. Sker det, risikerer danske virksomheder at stå i en decideret energikrise, hvor der ikke vil være gas nok til produktionen.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

    Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

    For abonnenter

    Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

    Her er de seneste landbrugshandler

    Læs også