Danish Crown sender noteringen over 12 kroner

For anden uge i træk hæver slagterikoncernen svinenoteringen. Faldende produktion og stigende eksport løfter prisen, men Danish Crown tør ikke love, at markedet er vendt.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

En positiv stime er småt begyndt for de danske svineproducenter, der kan konstatere en højere pris for deres svin for anden uge i træk.

Således hæver Danish Crown noteringen med 30 øre, hvilket de også gjorde sidste uge. Derved lyder prisen for et kilo svinekød på 12,10 kr. i den kommende uge. Noteringen for søer stiger ligeledes med 30 øre.

Ifølge Danish Crowns markedsdirektør Maus Stougaard er det kombinationen af en faldende produktion og en eksport i bedring, der driver prisen.

”Vi oplever en grad af ketchupeffekt efter et forår og en sommer, hvor efterspørgslen ikke var på et niveau til at flytte priserne. Lige nu spiller det ind, at vi har haft en lang periode med varmt vejr i Europa, som har presset antallet af slagteklare grise,” siger Mads Stougaard og fortsætter:

”Derfor kan vi ikke med sikkerhed sige, at markedet er vendt, men vi er et meget bedre sted, end vi har været på noget tidspunkt de seneste år.”

Den nuværende pris står i skarp kontrast til den pris, slagterikoncernens andelshavere fik for et år siden. Her lød noteringen på 8,90 kr., men selvom prisen er markant højere i dag, så presses producenterne af stigende omkostninger, der æder den forholdsvist høje notering.

Sidste gang svinenoteringen var over 12 kroner per kilo var i foråret 2020, da coronapandemiens indtog over hele verden lagde en hård bremse på en højkonjunktur for grisepriserne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også