Danish Crown løfter notering - asiatiske indkøbere melder sig

Prisen på grisen stiger for de danske andelshavere i Danish Crown den kommende uge. Det er især uden for Europa, at salget øges, melder koncernen.
Foto: PR
Foto: PR

Asiatiske indkøbere melder sig igen på banen hos Danish Crown - og det løfter nu noteringen på den danske gris.

Det melder Danish Crown i sin ugentlige opdatering - uden dog at konkretisere, om det er kinesiske, japanske eller andre nationer, der gerne vil købe danske grise-udskæringer.

”Vi har gennem mange uger haft rigtigt mange henvendelser fra Asien og brugt masser af tid på at snakke med kunderne. Nu begynder ordrerne at tikke ind, og det er meget positivt på et tidspunkt, hvor forbruget i Europa bestemt ikke er prangende,” udtaler Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown, i koncernens ugentlige markedsopdatering.

Efterspørgslen er med til at løfte noteringen med 20 øre per kilo, så den for næste uge vil betyde en afregning på 11,50 kroner per kilo.

Det er højeste niveau siden forsommeren sidste år og første løft til noteringen i fem uger.

”Efterspørgslen på kød til forarbejdningsindustrien er til at overskue på grund af sommerferien. Derfor er der på det europæiske marked tendens til sivende priser på forender, bove og skinker. Salget af kamme bacon, brystflæsk og nakker er til gengæld stabilt,” lyder det fra koncernen.

”Som markedet er nu, så holder vi linjen varm til vores kunder i Europa, men det er en fortsat stigning i eksporten til særligt Asien, Australien og USA, der skal skabe grundlaget for bedre priser i Europa. Derfor har vi benhårdt fokus på at forfølge de muligheder, der ser ud til at opstå lige nu,” siger Mads Stougaard.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også