AgriWatch

Danish Crown løfter notering - asiatiske indkøbere melder sig

Prisen på grisen stiger for de danske andelshavere i Danish Crown den kommende uge. Det er især uden for Europa, at salget øges, melder koncernen.

Foto: PR

Asiatiske indkøbere melder sig igen på banen hos Danish Crown - og det løfter nu noteringen på den danske gris.

Det melder Danish Crown i sin ugentlige opdatering - uden dog at konkretisere, om det er kinesiske, japanske eller andre nationer, der gerne vil købe danske grise-udskæringer.

”Vi har gennem mange uger haft rigtigt mange henvendelser fra Asien og brugt masser af tid på at snakke med kunderne. Nu begynder ordrerne at tikke ind, og det er meget positivt på et tidspunkt, hvor forbruget i Europa bestemt ikke er prangende,” udtaler Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown, i koncernens ugentlige markedsopdatering.

Efterspørgslen er med til at løfte noteringen med 20 øre per kilo, så den for næste uge vil betyde en afregning på 11,50 kroner per kilo.

Det er højeste niveau siden forsommeren sidste år og første løft til noteringen i fem uger.

”Efterspørgslen på kød til forarbejdningsindustrien er til at overskue på grund af sommerferien. Derfor er der på det europæiske marked tendens til sivende priser på forender, bove og skinker. Salget af kamme bacon, brystflæsk og nakker er til gengæld stabilt,” lyder det fra koncernen.

”Som markedet er nu, så holder vi linjen varm til vores kunder i Europa, men det er en fortsat stigning i eksporten til særligt Asien, Australien og USA, der skal skabe grundlaget for bedre priser i Europa. Derfor har vi benhårdt fokus på at forfølge de muligheder, der ser ud til at opstå lige nu,” siger Mads Stougaard.

Mere fra AgriWatch

Forventninger til fransk høst styrtdykker

Tørken raser videre i Frankrig, og det får forventningerne til årets majshøst til at tage et stort dyk. Prognoserne over udbyttet rammer nu det laveste niveau i mindst et årti.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch