AgriWatch

Danish Crown vil investere trecifret millionbeløb i robotter

Danish Crown-slagteriet i Blans vil snart få robotter til at foretage de tunge løft. Investeringen løber op i et trecifret millionbeløb.

Foto: Finn Frandsen

De ansatte på Danish Crown-slagterierne kan inden for en årrække se sig fri for flere tunge løft i løbet af arbejdsdagen.

I så fald kører slagterikoncernen i disse dage en række test med en nyudviklet robot på slagteriet i Blans, og planen er, at lignende teknologi skal implementeres på alle slagterier inden 2026.

En sådan investering vil løbe op i et uspecificeret trecifret millionbeløb, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

”Det er et fokusområde at eliminere de tungeste løft. Vi vil hjælpe medarbejderne og sikre, at Danish Crown er et godt og interessant sted at arbejde. Robotterne er et epokegørende skift i forhold til at arbejde med kompleks automatisering. Udviklingen af dette robotsystem er noget, der virkelig batter, og som kan flytte noget på tværs af vores slagterier,” siger Henrik Andersen, der er teknisk direktør i Danish Crown.

Ambitionen hos Danish Crown er, at de mest belastede arbejdspladser skal væk senest i 2026 - blandt andet opgaver som nedtagningen og ophængningen af delstykker, der er tungt, gentagende arbejde.

Mere fra AgriWatch

Forventninger til fransk høst styrtdykker

Tørken raser videre i Frankrig, og det får forventningerne til årets majshøst til at tage et stort dyk. Prognoserne over udbyttet rammer nu det laveste niveau i mindst et årti.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch