Danish Crown vil investere trecifret millionbeløb i robotter

Danish Crown-slagteriet i Blans vil snart få robotter til at foretage de tunge løft. Investeringen løber op i et trecifret millionbeløb.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

De ansatte på Danish Crown-slagterierne kan inden for en årrække se sig fri for flere tunge løft i løbet af arbejdsdagen.

I så fald kører slagterikoncernen i disse dage en række test med en nyudviklet robot på slagteriet i Blans, og planen er, at lignende teknologi skal implementeres på alle slagterier inden 2026.

En sådan investering vil løbe op i et uspecificeret trecifret millionbeløb, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

”Det er et fokusområde at eliminere de tungeste løft. Vi vil hjælpe medarbejderne og sikre, at Danish Crown er et godt og interessant sted at arbejde. Robotterne er et epokegørende skift i forhold til at arbejde med kompleks automatisering. Udviklingen af dette robotsystem er noget, der virkelig batter, og som kan flytte noget på tværs af vores slagterier,” siger Henrik Andersen, der er teknisk direktør i Danish Crown.

Ambitionen hos Danish Crown er, at de mest belastede arbejdspladser skal væk senest i 2026 - blandt andet opgaver som nedtagningen og ophængningen af delstykker, der er tungt, gentagende arbejde.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også