AgriWatch

Foderdivision under DLG får ny direktør

Grovvarekoncernen DLG har fundet ny adm. direktør i det store datterselskab Hage. Den nye direktør er hentet internt.

Gennem de seneste år har Bent Nissen delt sin tid mellem DLG-koncernens hovedkontor i Danmark og HaGe's ditto i Kiel, Tyskland. | Foto: PR / DLG

Foderdivisionen Hage under koncernen DLG har fået ny direktør i form af 59-årige Bent Nissen.

Det skriver DLG i en pressemeddelelse.

Bent Nissen kommer internt fra koncernen, hvor han har arbejdet i 32 år i bl.a. såsædsafdelingen, hvor han startede som trainee samt i jobbet som underdirektør og senere som vicekoncernsdirektør i planteavlsafdelingen.

I 2017 blev han udnævnt til koncerndirektør med ansvar for alle koncernens aktiviteter inden for planteavl, dvs. sædekorn, planteværn, gødning og planteforædling.

”I løbet af vores mangeårige samarbejde har jeg gang på gang set, hvordan Bent med sin strategiske sans og stærke forretningsmæssige forståelse har sat retning og skabt resultater. Samtidig er han en vellidt og respekteret leder, der formår at få en organisation til at arbejde sammen mod et fælles mål,” siger Kristian Hundebøll, der er koncernchef i DLG, om beslutningen.

Førende i Tyskland

Bent Nissens indtræden i Hage er dog ikke noget nyt, da hovedpersonen de seneste år har delt sin tid mellem DLG-koncernens hovedkontor i Danmark og Hage’s i Tyskland. Her har en stået i spidsen for en transformation af planteavlsområdet, som ifølge virksomheden selv, gør Hage førende på det tyske marked inden for planteavl.

”Det tyske marked er præget af stærk konkurrence, og her er det vigtigt, at vi driver en strømlinet og lønsom forretning. Det er en stor og spændende opgave, som venter, og jeg ser meget frem til at komme i gang med den,” siger Bent Nissen og fortsætter:

”I den periode, jeg har haft ansvaret for planteavlsområdet i Hage har jeg fået et godt kendskab til både selskabet og kollegerne, og jeg glæder mig til, at vi nu skal arbejde endnu tættere sammen.”

Han overtager jobbet fra Henrik Madsen, der har besluttet sig for at forlade Hage af personlige årsager. Henrik Madsen har været medlem af direktionen siden 2015 og blev i 2019 adm. direktør.

”Jeg vil gerne takke Henrik for samarbejdet og de resultater, han har skabt i hans tid i Hage, hvor han bl.a. har været med til at sætte gang i en transformation af Hage. Jeg har forståelse for hans beslutning og ønsker ham alt det bedste fremover,” siger Kristian Hundebøll om afskeden.

På en generalforsamling den 29. juni 2022 blev det vedtaget, at Hage lægges sammen med DLG-koncernens andet store tyske datterselskab, Team, og dermed bliver en del af Team-gruppen. Sammenlægningen forventes at træde officielt i kraft i begyndelsen af september.

Ny lov udfordrer landmændenes konti hos andelsselskaberne

Ny lov udfordrer landmændenes konti hos andelsselskaberne

Nyvalgt Danæg-formand: Tumulten er historie og nu ser vi fremad

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch