AgriWatch

Efter uger med fremgang fastholder Danish Crown svinenotering

Svinenoteringen har i de seneste uger været i en opadgående kurve, men i den kommende uge vil den ligge vandret.

Foto: Finn Frandsen

Efter ugers fremgang kommer de danske svineproducenter hverken til at blive betalt mere eller mindre i den kommende uge.

Danish Crown fastholder således svinenoteringen, så noteringen ligger på 10,90 kr. pr. kg svinekød. Noteringen for søer reduceres med 50 øre, lyder det i Danish Crowns ugentlige markedsberetning.

”Markedet afventer nye impulser, og det har over de seneste uger fået en del slagterier på tværs af Europa til at holde igen med slagtningerne. Det udløste i går en korrektion af noteringen i Tyskland, hvilket ikke er unormalt på ryggen af en kraftig stigning, men det ændrer ikke vores tilgang til markedet,” siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Onsdag faldt den tyske svinenotering drastisk med hele 1,11 kr. til en pris pr. kg svinekød på 13,40 kr.

Tyske svinepriser får en på trynen

Den tyske svinepris fik en solid optur tilbage i februar og marts i år, hvor den ved udgangen af marts nåede niveauet på 1,95 euro (14,50 kr.) per kilo. Den primære årsag til den hurtige stigning var en solid mangel på slagteklare grise.

”Der er ingen tvivl om, at der er lidt uro i markedet lige nu i Europa. På den ene side skal priserne op, for at skabe balance mellem indtægter og udgifter hos producenterne af grise. På den anden side er en god efterspørgsel hele forudsætningen for at kunne løfte priserne,” siger Kasper Lenbroch.

Danish Crown melder om en stabil efterspørgsel fra Japan, Australien og USA, mens Kina fortsat er tilbageholdende.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch