AgriWatch

Danish Crown kravler fortsat opad på noterings-stigen

Endnu et løft mindsker efterslæbet til den tyske notering. Direktør understreger, at målet er at hente ekstra prisstigninger.

"Alle aktører er klar over, at priserne skal løftes for at sikre en holdbar økonomi i primærproduktionen," lyder det i Danish Crowns markedsberetning. | Foto: Finn Frandsen

Mens den tyske notering har ligget stille de seneste mange uger, fortsætter Danish Crown sit lange seje træk med at hæve salgspriserne, så landmændenes notering kan matche deres omkostninger.

For den kommende uge bliver der igen lagt 20 øre per kilo på afregningen til andelsejerne. Det betyder, at de fra mandag vil afregnes 10,90 kroner per kilo grisekød.

I alt er noteringen altså steget 2,30 kroner per kilo siden nytår. Undervejs nåede afregningen dog helt ned på 7,9 kroner i vinterferien, før stigningerne satte ind.

Imens ligger noteringen på so-siden stille denne uge og bliver dermed på det pænt høje niveau på 9 kroner per kilo.

”Det er markante prisstigninger, som skal skubbes ud lige nu. Det arbejde er i fuld gang i alle led af kæden, for alle aktører er klar over, at priserne skal løftes for at sikre en holdbar økonomi i primærproduktionen. Det betyder også, at handlen foregår med kort horisont, fordi markedet bevæger sig konstant,” udtaler Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown sig i ugens markedsberetning.

Analytikere: Danske svinepriser er historisk bagefter - konkurser lurer forude

Som altid i sommerhalvåret er det vejrudsigten, der udgør strømpilen for prissætningen.

”Markedet er hjulpet af et vejr, der begynder at sætte gang i udespisningen og grillen. Det er positivt, for det er med til at mitigere noget af den øgede pris, som skal finde tilbage til vores ejere. Samtidig har vi en situation, hvor udbuddet ser ud til at falde over de kommende uger og måneder, og det skal være med at løfte efterspørgslen bredt set”, mener Kasper Lenbroch.

Til landene udenfor Europa er der fortsat en stabil efterspørgsel fra Japan, mens Kina aftager de klassiske varer.

Eksportør må sænke notering igen: Danskere står i kø for at sende smågrise ud

”Det er voldsomt lige nu”, men cheføkonomer tror på bedring for svinesektor

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch