AgriWatch

Arla stopper alle aktiviteter i Rusland

Krigen i Ukraine får nu Arla til at indstille sin forretning i Rusland. Konsekvenserne af Ruslands invasion er tragiske, siger topchef.

Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Arla stopper alle aktiviteter i Rusland.

Det skriver mejerikoncernen i en kortfattet pressemeddelelse, hvor beslutningen kommer som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

Det gælder både Arlas lokale selskabers aktivitet samt import.

”Konsekvenserne af Ruslands invasion af Ukraine er tragiske, og jeg deler det håb, som det meste af verden sidder med lige nu – at der hurtigst muligt findes en løsning. Vi indstiller nu vores operationer i Rusland og fokuserer på, hvordan vi bedst kan støtte vores 70 kolleger i Rusland, som er direkte berørt af dette”, siger Peder Tuborgh, adm i Arla Foods.

Beslutningen om at trække sig ud af Rusland kommer oven på, at AgriWatch de seneste dage har kunnet beskrive Arlas mangeårige partner, den russiske-mejerikoncern Molvest’s ejerforhold.

Flere andelshavere og foreninger har op til beslutningen anbefalet mejerikoncernen at trække sig ud af landet, efter dets invasion af Ukraine.

Blandt andet Landsforeningen for Danske Mælkeproducenter har opfordret til et russisk Arla-stop, og beslutningen vækker nu glæde hos formand Kjartan Poulsen.

”Det var da fantastisk. Det er godt, at de har hørt efter,” siger Kjartan Poulsen.

I 2021 omsatte Arla for omkring 400 mio. kr. i Rusland.

Arla vil ikke udtale sig yderligere om indstillingen af sine russiske aktiviteter, oplyser mejerikoncernen til AgriWatch.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch