Danæg fik rekordomsætning i 2021

På trods af et udfordrende marked er det lykkedes koncernen at gå ud af sidste år med rekordregnskab. Koncernchefen fremhæver, at 2022 forventes at blive et udfordrende år, da tendensen med høje omkostninger til både energi, emballage og transport er fortsat.
Foto: Annika Byrde
Foto: Annika Byrde

Danæg kan bryste sig af at slå egen rekord i koncernens nyeste regnskab, der viser den højeste omsætning nogensinde i 2021.

De gode resultater er nået på trods af et udfordrende marked, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

”Generelt har 2021 været et intenst år, hvor forretningen særligt har været påvirket af en række betydelige eksterne forhold. COVID-19, fugleinfluenza og kraftigt stigende omkostninger på tværs af hele værdikæden er blot nogle af de forhold, vi har arbejdet med gennem året,” siger koncernchef Jann Dollerup Vig Jensen og fortsætter:

”Det er ikke forhold, som vi kan påvirke, men det er forhold, som vi løbende har skullet håndtere på konstruktiv vis. Set i det lys er vi tilfredse med årets resultat.”

Omsætningen for 2021 landede på knap 1,5 mia. kr. mod 1,3 mia. kr. i 2020. Resultatet før skat landede på 58 mil. kr. i 2021 mod 41 mio. kr. året før.

2022 bliver udfordrende

Årets resultat før skat er primært drevet af to forhold: en regnskabsmæssig regulerin i forbindelse med det fulde opkøb af det finske pakkeri- og produktionsselskab Munax OY og et driftsmæssigt resultat på 25 mio. kr., som er realiseret på tværs af koncernens selskaber.

”Til trods for omfattende markedsturbulens har vi fortsat udviklingen og optimeringen af vores forretning. Blandt andet fortsætter eksportsalget med at udvikle sig, og vi har store forventninger til at øge den del af forretningen i de kommende år,” siger Jann Dollerup Vig Jensen og fortsætter:

”Koncernens produkter er anerkendt på det internationale marked, og vi forventer at øge afsætningen på vores ca. 50 eksisterende eksportmarkeder, mens vi samtidig forventer at åbne nye, spændende markeder. Det betyder meget for vores samlede forretning, da det nordiske marked er præget af meget hård konkurrence og små marginaler på både skalæg og forædlede ægprodukter.”

Ifølge pressemeddelelsen forventes krigen i Ukraine at få betydelig påvirkning på ægbranchen, hvor der allerede nu ses kraftige stigninger i de i forvejen høje korn- og foderpriser. Koncernchefen fremhæver, at 2022 forventes at blive et udfordrende år, da tendensen med høje omkostninger til både energi, emballage og transport er fortsat ind i 2022.

(Denne artikel er udgivet af AgriWatchs søstermedie Fødevarewatch.)

Danæg får bøde og kritik fra tilsyn: Direktør er uenig i afgørelsen

Direktørudskiftninger i Danæg-selskaber

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også