KMC knækker koden til kartoffelbaseret kødalternativ

Ingrediensvirksomheden har formået at ændre strukturen i kartoffelproteiner, så det minder om strukturen fra kød.
Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix.
Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix.

Den danske ingrediensvirksomhed KMC er lykkedes med at give kartoffelprotein en struktur, så det kan anvendes i plantebaseret kød.

Dermed er vejen banet for, at kartoflens egenskaber kan revolutionere de plantebaserede kødalternativer ved at forbedre både struktur og ernæringsmæssige kvaliteter, lyder det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Ifølge meddelelsen har selskabet, der holder til i Brande, formået at ændre kartoffelprotein fra at være et pulvertilskud til at være et produkt med en fiberstruktur, der minder om strukturen fra kød.

KMC er to år foran vigtigt mål og vil nu lave en ny strategi

”Det teksturede kartoffelprotein har de egenskaber, mange forbrugere savner i plantebaserede produkter. Der er derfor stort potentiale i kartoffelprotein til fødevarer. Hos KMC har vi en erklæret målsætning om at bidrage til overgangen fra kødingredienser til plantebaserede ingredienser, og vi tror på, at vi med denne løsning har skabt et reelt gennembrud, når forbrugere skal kunne tilbydes grønne kvalitetsprodukter,” siger adm. direktør i KMC, Jesper Burgaard.

KMC forventer at kunne sende 300 tons af det såkaldte teksturerede kartoffelprotein på markedet i løbet af 2022, og foreløbigt er forventningen, at kapaciteten i de kommende år skal opskaleres.

To år foran strategi

I sin 2025-strategi har den andelsejede koncern som centralt fokus at øge andelen af såkaldt forædlede produkter, der bliver solgt som ingredienser til mange forskellige fødevarer.

Og netop det fokus er gået langt hurtigere end antaget, da strategien blev udformet.

Det kunne AgriWatch berette i december 2021, hvor det kom frem, at KMC’s salg af forædlede produkter i det seneste regnskabsår blev øget med ca. 18 pct.

Dermed er KMC langt foran sit mål, der blev vedtaget i foråret 2019.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også