DLF vil bygge nyt hovedkontor og rykker fra Roskilde

Måske skal der græs på taget. Topchef Truels Damsgaard glæder sig til at få tidssvarende rammer, hvor der er plads til at få besøg af gæster og ansatte fra udlandet.
Endnu er der hverken valgt arkitekt eller tegnet rigtige tegninger af det kommende domicil i Kildedal Bakker. Men en foreløbig skitse ser sådan ud. | Foto: DLF / PR
Endnu er der hverken valgt arkitekt eller tegnet rigtige tegninger af det kommende domicil i Kildedal Bakker. Men en foreløbig skitse ser sådan ud. | Foto: DLF / PR

DLF vil bygge nyt hovedkontor på Kildedal Bakke i Smørum og gør sig dermed klar til at forlade selskabets hjemby gennem 100 år, Roskilde.

Det står klart, efter at frø-andelskoncernen har underskrevet en udviklingsaftale med Egedal Kommune om en byggegrund, der over de næste år skal forvandles til nyt domicil.

”Vi har haft meget vækst i DLF igennem mange år, og vi kan ikke være her i vores nuværende bygninger mere. Vi savner et hovedkontor, der er vores, og hvor vi kan samle kolleger fra ind- og udland og få skabt en stemning af, at her har vi hjemme,” forklarer Truels Damsgaard, topchef i DLF.

De nuværende rammer i det centrale Roskilde, tæt på stationen, er lejede og deles med andre virksomheder.

”Vi kunne godt tænke os noget mere tidssvarende, set på funktionalitet, kontorindretning og som kan noget med digital kommunikation. Vi vil gerne bygge fornuftigt og bæredygtigt. En del mener, at der skal være græs på taget, og det vil vi da nok også kunne få ret billigt, og i god kvalitet,” konstaterer topchefen med et smil.

Endnu er der intet budget for hovedkontor-projektet. Det afventer en arkitektkonkurrence og deraf følgende projektering.

”Der skal være luft og grønt omkring os, samtidig med at vi er tæt på motorvej, lufthavnen og også den offentlige transport. Vi skal have noget udsyn, og der skal være plads til ekspansion,” præciserer Truels Damsgaard.

Forventningen er, at byggeriet starter næste forår og at kontorerne kan indtages af de omkring 100 medarbejdere, der skal have arbejdsplads i Smørum, i midten af 2024.

DLF tæller mere end 2000 medarbejdere på verdensplan og omsatte sidste år for 7,5 mia. kr.

Frøkoncern presses af stigende omkostninger: ”Det er en kamp”

Ny næstformand i DLF

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også