Danish Crown afbryder stort samarbejde i Kina

Det blev slået stort op, da Danish Crown indgik et samarbejde med Alibaba-ejede Winchain. Nu bliver samarbejdet ophævet efter uenigheder.
Foto: PR/Danish Crown
Foto: PR/Danish Crown

Et storstilet samarbejde bliver nu lagt i graven.

For halvandet år siden underskrev Danish Crown en aftale med kinesiske Winchain om at aftage hele produktionen fra andelsselskabets nyopførte forædlingsfabrik i Pinghu udenfor Shanghai.

Det oplyser Danish Crown i en meddelelse.

Da aftalen blev indgået skrev Danish Crown, at aftalen ville løbe i fem år og have en værdi af mindst 300 mio. euro (2,24 mia. kr.). Aftalen lød på, at Winchain, der er ejet af Alibaba, skulle tage imod en ugentlig leverance af 250 ton svinekød fra Danish Crown.

Men samarbejdet har været tynget af problemer, da Winchain ifølge Danish Crown ikke har aftaget den aftalte mængde.

"Winchain er udfordret økonomisk, så selv om vi havde en klokkeklar kontrakt, gav det ikke mening at fortsætte samarbejdet. I stedet har vi sat turbo på opbygningen af en salgsorganisation i Shanghai, og der er heldigvis stor interesse for at samarbejde med os," siger Søren Tinggaard, direktør for retail og foodservice i Kina, i meddelelsen.

Danish Crowns fabrik, der udelukkende forarbejder og pakker dansk svinekød, ligger under 100 kilometer fra centrum af Shanghai. Den er på 17.000 kvadratmeter og bygget til årligt at kunne producere op til 14.000 tons ferske og forædlede produkter.

Med det opsagte samarbejde skifter Danish Crown nu kurs. Indtil nu har der næsten udelukkende været fokus på at producere til detailhandlen, men fremover vil der blive skruet op for fokus på foodservice.

"Der er stor vækst i salget til alt fra hoteller, restauranter og fastfood-branchen. De efterspørger i høj grad produkter og råvarer, som vi kender dem i Europa, så der ser vi en mulighed for at skabe os en position. Samtidig er det ikke nødvendigvis de samme produkter, som supermarkederne gerne vil have på hylderne, så det indebærer også en mulighed for at udnytte kapaciteten på fabrikken bedre," siger Søren Tinggaard.

AgriWatch arbejder på at få en uddybende kommentar fra Danish Crown.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Photo: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter