Himmerlandskød melder sig ud af andelsselskab

Garverivirksomheden Scan-Hide, der i mange år har haft opbakning fra stort set alle landets kreaturslagterier, er blevet splittet.
Foto: DLG
Foto: DLG

Landets næststørste kreaturslagteri, Himmerlandskød, har meldt sig ud af garverivirksomheden Scan-Hide, som selskabt har ejet sammen med blandt andet Danish Crown og Skare.

Det skriver Landbrugsavisen.

"Vi meldte os ud af Scan-Hide for et år siden. Der var nogle problematikker, hvor vi ikke kunne blive enige om tingene. Vi har siden forhandlet om, om vi kunne finde en frisk begyndelse på Scan-Hide, men det har vi desværre ikke haft held med," siger Lars Andersen, der officielt sad på posten som næstformand i bestyrelsen for Scan-Hide indtil i fredags.

Også Skare og tyske Westfleisch har meldt sig ud.

Scan-Hide håndterer og forædler kreaturhuderne fra danske, svenske og tyske slagterier. Lars Andersen fortæller til Landbrugsavisen, at Himmerlandskød har tegnet en halvårlig kontrakt om, at Scan-Hide behandler Himmerlandskøds huder.

Scan-Hide omsatte i 2017/18 for 683 mio. kr. og landede et resultat efter skat på 14,6 mio. kr., hvilket var 30 pct. lavere end året forinden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter