AgriWatch

Himmerlandskød melder sig ud af andelsselskab

Garverivirksomheden Scan-Hide, der i mange år har haft opbakning fra stort set alle landets kreaturslagterier, er blevet splittet.

Foto: DLG

Landets næststørste kreaturslagteri, Himmerlandskød, har meldt sig ud af garverivirksomheden Scan-Hide, som selskabt har ejet sammen med blandt andet Danish Crown og Skare.

Det skriver Landbrugsavisen.

"Vi meldte os ud af Scan-Hide for et år siden. Der var nogle problematikker, hvor vi ikke kunne blive enige om tingene. Vi har siden forhandlet om, om vi kunne finde en frisk begyndelse på Scan-Hide, men det har vi desværre ikke haft held med," siger Lars Andersen, der officielt sad på posten som næstformand i bestyrelsen for Scan-Hide indtil i fredags.

Også Skare og tyske Westfleisch har meldt sig ud.

Scan-Hide håndterer og forædler kreaturhuderne fra danske, svenske og tyske slagterier. Lars Andersen fortæller til Landbrugsavisen, at Himmerlandskød har tegnet en halvårlig kontrakt om, at Scan-Hide behandler Himmerlandskøds huder.

Scan-Hide omsatte i 2017/18 for 683 mio. kr. og landede et resultat efter skat på 14,6 mio. kr., hvilket var 30 pct. lavere end året forinden.

Mere fra AgriWatch

EU-lande langer ud efter storstilet pesticidplan

Ti EU-lande er gået på barrikaderne i kritik af køreplanen for EU’s halvering i brugen af kemiske pesticider inden 2030. Fra sidelinjen bakker Danmark også op om kritikken. ”Vi er nødt til at finde et balanceret kompromis,” sagde Rasmus Prehn (S).

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch