AgriWatch

Naturgasprisen tager kraftigt hop efter russisk trussel

Meldingen kommer, bare kort tid efter at der er meldt om gaslækager fra gasledningerne i Østersøen, Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Foto: Janus Engel

Naturgasprisen tordner i vejret tirsdag eftermiddag, efter at Rusland har advaret om, at det kan blive nødvendigt at stoppe leverancerne af gas til Europa via Ukraine.

Ifølge det russiske gasselskab Gazprom er de nærmere omstændigheder, der kan stoppe leverancerne, at Rusland muligvis vil sanktionere ukrainske Naftogaz, hvilket i givet fald vil stå i vejen for, at Gazprom kan betale transitgebyrer og ergo ikke vil kunne levere.

Det skriver Bloomberg News.

Meldingen kommer, bare kort tid efter at der er meldt om gaslækager fra gasledningerne i Østersøen, Nord Stream 1 og Nord Stream 2

Målestationer i både Danmark og Sverige registrerede mandag kraftige eksplosioner under vandet i samme område som gaslækagerne fra Nord Stream 1 og 2, rapporterer den svenske tv-station SVT ifølge Ritzau.

Den toneangivende gasfuture på børsen i Holland stiger tirsdag eftermiddag 17 pct. til 203 euro per megawatt-time.

En stor del af stigningen satte ind, efter meldingerne om et muligt stop for gasleverancerne via Ukraine kort efter klokken 17.

EU-Kommissionen vil have fuld klarhed over gaslækager

Seismolog: Eksplosioner ramte Nord Stream

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch