AgriWatch

Danish Agro overtager fuldt ejerskab af sjællandsk maskinhandel

Den sjællandske Claas-forhandler, Røstofte Maskiner, har solgt de resterende aktier til Danish Agro, der hermed får fuldt ejerskab over maskinforretningen.

Tilbage i 2017 købte Danish Agro-koncernen 75 pct. af aktierne i Røstofte Maskiner.

Men i marts i år valgte den adm. direktør for maskinhandlen, Dann Nielsen, at sælge de resterende aktier, så Danish Agro nu ejer 100 pct. af maskinselskabet. Det fremgår af en pressemeddelelse.

”Jeg besluttede for nyligt, efter grundige overvejelser, at sælge mine resterende aktier til Danish Agro. Der har været et meget positivt samarbejde med Danish Agros maskindivision, og den videre udvikling vurderer jeg bedst kan ske med én ejer for bordenden,” siger direktøren i meddelelsen.

”Jeg forsætter i min hidtidige funktion som Direktør i Røstofte Maskiner, og jeg glæder mig til den fortsatte rejse, som jeg tror bliver spændende for forretningen i Østdanmark.”

Røstofte Maskiner beskæftiger i alt 60 medarbejdere med afdelinger i i Mern, Sakskøbing, Mørkøv og Nexø.

Maskinhandlen er en af fem danske maskinforretninger, som Danish Agros Maskindivision driver i Danmark.

Maskinforretning under Danish Agro bygger og udvider

I pressemeddelelsen fremgår det, at Røstofte Maskiners omsætningen steg 12 pct. i 2021 og indtjeningen landede på 5 mio. før skat.

I det seneste regnskab fra 2020 præsterede maskinforretningen en bundlinje på 3,14 mio. kr. kontra forrige år, hvor den landede på 249.746 kr. Det er en stigning på 1.157 pct.

Derudover er deres egenkapital opgjort til 25,1 mio. kr. i 2020.

I bestyrelsen sidder tre medlemmer, Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro, og Bo Jeppesen med Jens Skifter i front som bestyrelsesformand.

Røstofte Maskiner har fortsat mål om vækst og har netop investeret i en ny hal på 2.000 m2 i Mern, som skal optimere håndtering af store maskiner.

Danske maskinforretninger hos Danish Agro får ny forhandling

Danish Agro indgår samarbejde med selskab om klimacertifikater

Mere fra AgriWatch

Agri Nord sætter navn på ny topchef

Efter Kim Koch blev afskediget i april for ”økonomiske uregelmæssigheder” har Agri Nord fundet den nye person til rådgivningsselskabets toppost.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch