AgriWatch

Stor interesse fra landmænd: Knap 1000 hektar jord skal omlægges til natur

Miljøstyrelsen har tilbudt private jordejere at få tilskud til at omlægge marker og jord til skov og natur. Hundredvis af landmænd har søgt, og nu skal i alt 921 hektar omlægges.

Foto: Marius Renner

921 hektar jord og marker skal nu omlægges til natur og skov.

Det er det hidtil største areal med ny privat natur på et enkelt år, og svarer til et område på tre kilometer på begge led, skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

De knap 1000 hektar dækker over 546 hektar sammenhængende lysåben natur og 375 hektar urørt skov, og skal spredes ud på ca. 100 projekter over hele landet.

AgriWatch beskrev i efteråret, hvordan hundredevis af landmænd over hele landet havde søgt om at få tilskud til at erstatte mark med skov.

Hundredvis af landmænd har søgt om tilskud til at erstatte marker med skov

I oktober sidste år havde 381 landmænd tilkendegivet, at de ville omlægge deres marker og afgrøder med en skov af træer.

Landbrugsstyrelsen anslog, at hvis de 381 skove realiseres ville de nye skove kunne reducere kvælstofudledningen med over 25 tons årligt.

”Vi har aldrig tidligere modtaget så mange gode ansøgninger fra skovejere og landmænd, der vil lave ny natur. Den grønne dagsorden gør det attraktivt at have natur på ejendommen, det er formentlig en af grundene til den store interesse,” siger kontorchef Bettina Helle Jensen fra Miljøstyrelsen.

Målet med Miljøstyrelsens pulje er, at skovrejsningen skal forbedre optaget af CO2 og mindske udledningen af kvælstof til vandmiljøer. Der åbnes for endnu en ansøgningsrunde for tilskud til urørt skov i foråret 2022.

MUDP åbner igen for ansøgere med 120 mio. kr. på højkant til miljøteknologiske projekter

Støttepartier vil gå hårdt til værks for at nedbringe miljøbelastning fra pesticider

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch