AgriWatch

Voksende indtægter fra bedre end ventet udbytte i sigte for amerikanske landmænd

Mod al forventning ser 2021 ud til at blive et fordelagtigt år for amerikanske landmænd, som bliver løftet af høje afgrødepriser og mere efterspørgsel fra Kina. For få måneder siden så tørke ellers ud til at kunne få vidtrækkende konsekvenser for landbruget.

Foto: DANE RHYS/REUTERS / X07242

Efter årevis med faldende efterspørgsel, handelskrige og ekstremt vejr i store dele af USA, ser det nu ud til, 2021 har været et særlig fordelagtigt år for amerikanske landmænd. Det skriver Bloomberg.

For at finde årsagen, må man se mod Kina, hvor efterspørgslen på landbrugsvarer fra USA har taget et nøk op. Samtidig har det vist sig, at afgrøderne i Midtvesten har overlevet lange tørkeperioder.

Forventningen er nu, at USA's landbrugsministerium vil løfte dets estimater for lagrene af majs og sojabønner i en ny nøglerapport.

Priserne på afgrøderne er også på det højeste i årtier, hvilket bidrager med ekstra omsætning til landbrugsvirksomhederne.

Men rundt om hjørnet lurer udfordringerne for landmændene, der ligesom deres europæiske kolleger må se stigende energi- og gødningspriser i øjnene, hvilket vil ramme dem på bundlinjen.

Landbrugsministeriet regner dog alligevel med, at denne sæson bliver en af de bedste for amerikansk landbrug i nyere tid. Her regner man med, at indtægterne vil stige med 20 pct. til 230 mia. dollar i 2021 – det næsthøjeste nogensinde efter rekorden i 2012.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch