AgriWatch

L&F-formand støtter opråb og efterspørger fremdrift i landbrugsforhandlingerne

Landbrug & Fødevarers formand Søren Søndergaard er enig i, at der mangler fremdrift i landbrugsforhandlingerne. Men han mener ikke, at det er et spørgsmål om personer.

Foto: PR Landbrug & Fødevarer

Landbrugsminister Rasmus Prehns håndtering af de stillestående landbrugsforhandlinger har de seneste dage vakt utilfredshed hos flere af Folketingets partier – og nu har Landbrug & Fødevarers formand Søren Søndergaard også meldt sig ind i diskussionen.

Det skriver Landbrugsavisen.

Ligesom Enhedslisten og Venstre ønsker Søren Søndergaard en bedre fremdrift i forhandlingerne. Han mener til gengæld ikke, det handler om personerne, men hvor pengene til grønne investeringer skal findes. Formanden betragter det som en national opgave.

Blå blok mener, at der findes penge udover landbrugsstøtten, som regeringen ellers har lagt op til skal bruges i finansieringen.

"En stor del af landbrugsstøtten går i forvejen til grønne investeringer. Samtidig driver vi landbrug i Danmark og i Europa med en række højere krav, som man ikke har i resten af verden. Støtten er i højere grad en betaling for at leve op til de krav", siger Søren Søndergaard spurgt ind til, om landbrugsstøtten ikke er nok.

Tirsdag efterspurgte flere partier at en tungere minister skal stå i spidsen for forhandlingerne, som forventes genoptaget snart.

Enhedslisten og Venstres ordførere Pelle Hvelplund og Troels Lund Poulsen, foreslog ifølge Altinget, at enten statsminister Mette Frederiksen eller finansminister Nicolai Wammen tager styringen.

"Der er brug for, at der kommer en voksen for bordenden, der kan bringe de penge ind i forhandlingerne, som er nødvendige for at lande en aftale. Det kan enten være statsministeren eller finansministeren," sagde Troels Lund Poulsen fra Venstre.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch