AgriWatch

Direktør om insekt til dyrefoder: Det er naturens Tesla

Virksomheden Enorm vil sætte insekter på menukortet for både dyr og mennesker som et bidrag til at nå ambitionen om et klimaneutralt landbrug.

Melorme, som er på billedet, skal erstattes af soldaterfluelarver som ingrediens i dyrefoder, mener direktør i Enorm Carsten Lind Pedersen. | Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Det er naturens Tesla, sådan sagde direktør i Enorm Carsten Lind Pedersen i TV-avisen 18.30 på DR1 søndag aften om soldaterfluelarven, der fremover skal bruges i dyrefoder til fisk, fjerkræ og svin.

Virksomheden producerer larverne, som avles hurtigt. Fra æg til høsteklar larve går omkring fjorten dage.

Brugen af den hvide, proteinrige larve er et af de innovative tiltag, der skal være med til at gøre landbruget klimaneutralt CO2 i 2050, da den skal erstatte soja, som oftest transporteres hertil fra fjerne egne. Det fremgår af Tv-avisen.

Soldaterfluelarven har ifølge Carsten Lind Pedersen nogle fordele sammenlignet med eksempelvis en melorm. For den spiser alt. Han fodrer blandt andet sine larver med restprodukter fra Arla.

Da der fremover stadig vil være brug for animalske produkter, er brugen af larven som proteinkilde en god ide, mener Lars-Henrik Lau Heckmann, Faglig leder, Insektområdet, Teknologisk Institut. Han fortæller, at det lille insekt frem over også vil kunne gå hen og blive en ny type fødevare.

Producent: Dansk raps sparer klimaet for udledning 

DLF ser store vækstmuligheder i grøn dagsorden

Yara og Lantmännen vil lave fødevarer uden fossile brændstoffer 

Mere fra AgriWatch

Ukrainsk minister forventer først ny kornaftale i 11. time

Det bliver først lige op til deadline, hvis en central aftale om transporten af millioner af ton Ukrainsk korn gennem Sortehavet skal forlænges, vurderer ukrainsk minister. ”Det kan blive meget svært at få noget til at fungere i praksis, hvis der ikke er en aftale,” vurderer dansk direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch